У Лазурному урочисто відкрили легкоатлетичну арену та Чемпіонат

3 листопада відбулась церемонія урочистого відкриття другої черги легкоатлетичної арени у Центрі Олімпійських видів спорту «Прибрежний» (Лазурне, Скадовський район, Херсонська область).

Першими на новій арені розпочали змагання легкоатлети на відкритому Чемпіонаті АР Крим та міста Севастополь з легкоатлетичного багатоборства серед юніорів. Чемпіонат проходить з 2 по 4 листопада у Лазурному за підтримки Федерацій легкої атлетики України та АР Крим та міста Севастополь.

На урочистій церемонії відкриття легкоатлетичної арени та Чемпіонату Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов зазначив: – Щиро вітаю на Херсонщині учасників змагань, які приїхали з різних куточків України. Щодо сьогоднішньої події: Ми повинні діяти за алгоритмом: сказав - зробив. Але ми знаємо, що не завжди так буває. В випадку з цим проектом, який реалізовує Андрій Путілов, алгоритм спрацював. У квітні підписали Меморандум про співпрацю, а у листопаді проводимо в Лазурному відкритий Чемпіонат Криму та міста Севастополь з легкоатлетичного багатоборства серед юнаків.

Це приклад реального приватно-державного партнерства. Вдячний Андрію Путілову за те, що зробив таку спортивну перлину. Сюди будуть приїзд діти, дорослі, будуть нові звершення та успіхи. Але мрію я про те, щоб «Шахтар» та «Динамо-Київ» зіграли матч на стадіоні у Донецьку. Не менше я хочу, щоб відкритий Чемпіонат з легкої атлетики, який ми відкриваємо сьогодні, пройшов саме в українському Криму. Впевнений, що це відбудеться. Бажаю всім успіхів!

– Коли робиш добру справу, то Бог допомагає та все вдається, – саме з цих слів розпочав свій виступ на церемонії відкриття легкоатлетичної арени інвестор, голова правління Механічного заводу Андрій Путілов. – Пишаюсь тим, що зараз саме у Лазурному, в 50-ти кілометрах від АР Крим ми розбудовуємо спортивну інфраструктуру, проводимо відкритий Чемпіонат разом з Федерацією Криму з легкої атлетики. Важливо, що робимо ми це на арені, яка є першим в Україні в сфері спорту прикладом реалізації проекту приватно-державного партнерства. Це сигнал для бізнесу, що в Україні можна й потрібно будувати, що треба розвивати державу за ради наших дітей, за ради талановитої молоді, яка прославлятиме нашу державу на міжнародній арені.

На церемонії відкриття також лунали слова привітань від голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва. Він побажав всім задоволення від результатів праці. Інвестору – Андрію Путілову – від інвестицій та усвідомлення того, що він має державницьку позицію вкладаючи кошти у спорт.

Спортсменам побажав наснаги у тренуваннях та змаганнях, щоб відголоски їх стрибків та рухів відчули громадяни України в окупованому Криму та зрозуміли, що Україна підтримує їх. Голова Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул запевнив, що маючи таку спортивно-тренувальну базу українські легкоатлети отримують можливість якісних тренувань та зможуть готуватися до Олімпійських ігор 2020 року.

Символічний перший забіг на честь відкриття легкоатлетичної арени та Чемпіонату здійснили члени української збірної.

Легкоатлетична арена збудована о 2018 році за кошти інвестора – «Механічний завод», який увійшов до складу засновників ТОВ «Прибрежний». Проект є прикладом реалізації приватно-державного партнерства, спрямованого на розвиток спортивної інфраструктури та підтримку олімпійських видів спорту, зокрема легкої атлетики. У квітні 2018 року між Міністерством молоді та спорту України, Федерацією легкої атлетики України, Херсонською обласною державною адміністрацією та ТОВ «Прибрежний» був підписаний відповідний Меморандум.

Він передбачає надання інвестором гідних умов для проведення тренувальних зборів для легкоатлетичної збірної України при підготовці до Олімпійських ігор 2020 року, а з боку держави – замовлення спортивних послуг високої якості на конкурентних умовах. У червні 2018 року було відкрито футбольне поле, а 3 листопада 2018 року – легкоатлетична арена з секторами для стрибків, біговими доріжками, майданчиками для гри у м'яч.

ПІК

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон