Шкідливі звички руйнують здоров’я херсонців

У четвер, 1 листопада, в Херсонському обласному центрі громадського здоров'я пройшов семінар для шкільних медсестер на тему «Шкідливі звички».

Захід провели завідуюча відділення санології центру Ольга Джугостран і заступник головного лікаря закладу Дар'я Сєдлєр. Півсотні медичних працівників вчилися як організувати виховну роботу з школярами цікаво, які аргументи в бесідах використовувати, які найдієвіші вправи застосовувати і як відмовитися від пропозиції спробувати алкоголь, тютюн чи наркотики.

Для будь-якої людини найціннішим є здоров'я і його треба берегти. Вправа «Скріпка», яку застосували спеціалісти центру, наглядно продемонструвала, як впливає недбале ставлення до здоров'я на організм людини, адже шкідливі звички руйнують здоров'я непомітно, а повернути його часто неможливо.

Вправа «Акваріум» змусила замислитися над тим, що у будь-якому питанні завжди є аргументи «за» і «проти». Варто добре подумати, чи треба псувати своє здоров'я, вживаючи алкоголь чи наркотики, заради поваги однокласників або ілюзії розслаблення.

Більшість смертей пов'язані з палінням, причому немає значення чи це були цигарки чи кальян. За статистикою ВООЗ 2014 року в Україні палять 49% чоловіків і 14% жінок. Часто цигарка є першою сходинкою до вживання наркотичних засобів.

В нашій країні щороку 40 тисяч смертей пов'язаних з алкоголем. Один чоловік протягом року в середньому випиває 22 л чистого спирту, а жінка – 7,2 л.

Така статистика вражає. Проте змінити ситуацію можна, вплинувши на підростаюче покоління. Методичні матеріали, поради спеціалістів центру допоможуть шкільним медсестрам знайти підхід до школярів і попередити виникнення звичок, що руйнують їх здоров'я.

Прес-центр "Медицина"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон