Херсонські депутати просять менші штрафи

На офіційному сайті Херсонської міської ради опубліковане звернення депутатського корпусу до Голови Верховної Ради України та народних депутатів України.

Звернення, як йдеться в документі, спрямоване на «захист інтересів підприємництва» та стосується вдосконалення державного нагляду за додержанням трудового законодавства.

Як сказано в тексті самого звернення «Чинне законодавство є обтяжливим стосовно підприємців, що виявляється у величезних штрафах, які не відповідають рівню реальних доходів представників малого та середнього бізнесу».

Мова йде про штрафи за допуск найманого працівника без оформлення трудового договору у розмірі 111 690 грн, а за «недопущення трудового інспектора» до перевірки – штраф у розмірі 372 300 грн.

Так от, депутати запевняють, що «нечітко виписані законодавчі норми, дають можливість інспекторам праці довільно трактувати деякі терміни та процедури». А це – черговий тиск на бізнес і далі так тривати не може.

Тому херсонські обранці просять Верховну раду розглянути та підтримати кілька законопроектів, які мають урегулювати зазначені питання. А також зупинити дію Постанови КМУ № 295 до приведення її у відповідність до Конституції України та Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

Олена ПІМЕНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон