Андрій Гордєєв взяв участь у стрільбах зенітних ракетних підрозділів

1 та 2 листопада у Херсонській області на державному полігоні «Ягорлик» відбуваються бойові стрільби зенітних ракетних підрозділів ЗРК С-300ПС, С-300ПТ Бук-М1, контрольні льотні випробування ракет до ЗРК С-125М1 та державні випробування модернізованого ЗРК Оса-АКМ.

Бойові стрільби відбуваються у повітряному просторі України, над відкритим морем, з суворим дотриманням усіх норм міжнародного права.

До проведення заходу залучили екіпаж військової авіації, підрозділи зенітних ракетних, радіотехнічних військ, військ зв'язку та безпілотна авіація Повітряних Сил Збройних Сил України, а також підрозділи протиповітряної оборони Сухопутних військ Збройних Сил України.

1 листопада контролювали перебіг випробувань Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, Начальник Генерального штабу ЗСУ — Головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко та командувач Повітряних Сил ЗСУ генерал-полковник Сергій Дроздов.

Організатори стрільб поставили за мету набути бойовий досвід із застосування зенітних ракетних систем, перевірку якості відновлених боєзапасів. Також у рамках проведення випробувань бойові обслуги підрозділів відпрацьовують практичні завдання з бойовими (та імітованими) пусками зенітних керованих ракет по повітряним цілям-безпілотним літальним апаратам.

Під час навчань Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов наголосив, що випробування покликані посилити обороноздатність нашої держави.

«Система ППО України до 2014 року зазнала найбільших втрат та свідомого послідовного руйнування, тому її відновлення є однією з найбільш актуальних проблем сектору безпеки і оборони нашої держави та одним з важливих пріоритетів, визначених РНБО України», - зазначив О. Турчинов, додавши, що українські військові під час проведення бойових стрільб продемонстрували високу майстерність і професіоналізм, ефективно знищуючи повітряні цілі на різній дальності, «а модернізовані зенітно-ракетні комплекси підтвердили заявлені тактико-технічні характеристики».

Начальник прес-центру — прес-секретар Командування Повітряних Сил Збройних Сил України Юрій Ігнат розповів, що полігон на Херсонщині став гідною альтернативою кримському:

«Повітряні сили при нагоді намагаються щороку проводити такі випробування, щоб навчити екіпажі працювати в бойових умовах. Раніше ми мали полігон в анексованому Криму, він мав назву «Чауда». Повітряним силам довелося здійснити велику роботу, щоб у Херсонській області створити полігон для випробування зенітних систем. Адже його інфраструктура дуже серйозна і потребує великих коштів. На «Ягорлику» випробовували не лише зенітно-ракетні установки, а й вітчизняний ракетний комплекс «Вільха». Сьогоднішні пуски пройшли успішно».

Наприкінці військових навчань з протиповітряної оборони представники РНБО, Генштабу ЗСУ та ЗСУ подякували усім військовим та керівництву Херсонської області, зокрема голові облдержадміністрації Андрію Гордєєву, за злагоджену роботу під час організації та проведення таких масштабних заходів.

Елеонора ГУСЬКОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон