«Чайка» принесла перемогу херсонським танцюристам

Юні таланти Херсонщини не втомлюються поповнювати свою скарбничку новими перемогами.

27 жовтня 2018 року у м. Одесі відбувся Міжнародний конкурс творчих досягнень «Чайка».

Фестиваль було створено з метою підтримки творчості дітей та молоді, розкриття їх творчого потенціалу, виховання художньо-естетичних смаків виконавців, розумної організації вільного часу підростаючого покоління та професійної орієнтації на майбутнє.

Фестиваль також сприяє підвищенню майстерності виконавців, популяризації української культури та культури народів світу, створенню атмосфери для професійного спілкування учасників фестивалю, обміну досвідом.

У фестивалі взяли участь творчі колективи, солісти, ансамблі всіх жанрів і напрямів, молоді дизайнери-модельєри, моделі, дитячі та молодіжні студії, театри моди, тощо.

Талановиті хлопці та дівчата віком до 6 років та від 7 до 25 років змагалися у трьох конкурсних номінаціях: хореографія, музичне мистецтво та оригінальний жанр.

Конкурсні номери оцінювало компетентне журі: Устинова Людмила Валентинівна – педагог-методист вищої категорії Одеського училища мистецтва та культури ім. К.Ф. Данькевича; Медвідь Тетяна – кандидат мистецтвознавства, завідуюча кафедрою хореографії Київського університету ім. Бориса Грінченка, член суддівської колегії міжнародних та всеукраїнських фестивалів-конкурсів хореографічного мистецтва; Грек Володимир – педагог-балетмейстер, старший викладач кафедри хореографії Київського університету ім. Бориса Грінченка, лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів, член Національної спілки хореографів України, заслужений діяч естрадного мистецтва України; Турбовець Олена – педагог-концертмейстер вищої категорії Одеського училища мистецтва та культури ім. К.Ф. Данькевича; Капітан Дмитро – лауреат міжнародних конкурсів, магістр вокального мистецтва, педагог з вокалу київського естрадного театру «Мандарин».

Вихованці зразкового художнього колективу системи Міністерства освіти і науки України хореографічної студії «Фантазія» Херсонського Центру позашкільної роботи Херсонської міської ради, під керівництвом Короткової Л.О., гідно представили Херсонщину та за дві хореографічні композиції «Подих моря» і «Настрій джаз» у номінації «Сучасний танець» отримали два дипломи І ступеня та сертифікат на 1000 євро для участі у фестивалі в Болгарії.

Вітаємо з перемогою!

Олександра РОЖКОВАН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон