Влада Херсона ігнорує проблему насилля в родинах

В Україні відкриють притулки для постраждалих від домашнього насильства або від насильства за статевою ознакою. У них люди зможуть отримати кваліфіковану допомогу.

Для цього Кабмін ще 22 серпня прийняв постанову «Про затвердження Типового положення про притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства та / або насильства за ознакою статі».

Притулки будуть створюватися місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування. У них постраждалі зможуть отримати місце безпечного тимчасового перебування і комплексну допомогу: психологічні, соціально-побутові, соціально-медичні, інформаційні, юридичні та інші послуги.

Чи з'явиться подібний притулок у Херсоні? Адже ще у листопаді 2017 року представники 30 громадських організацій та ініціативних груп об'єдналися, щоб домогтися відкриття у нашому місті Кризового центру для жертв насильства. Бо за законом поліція не може утримувати кривдника – домашнього агресора у відділку більше трьох годин.

Тоді з подібною пропозицією активісти звернулись до депутатів міської ради.

Однак, того разу депутати вирішили не створювати цілий орган, який би запобігав насиллю в сім'ї. А обмежились лише рішенням внести у статут міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді пункту про здійснення заходів щодо профілактики насилля в сім'ї.

Наразі робота над створенням такого Центру у Херсоні триває. Навіть у Херсонській міськраді відбулася зустріч з представниками Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA). На зустрічі були присутні координатори від іноземних організацій, представники міської ради, громадських організацій міста. Під час дискусії виявилось, що головною проблемою реалізації задумів є повна бездіяльність міської влади.

Наприклад, приміщення, яке придивились під Центр, потребує ремонту. Проте коли він там почнеться та за яких умов – міська влада сказати не може.

Мабуть, наші можновладці досі не вірять, що у херсонських родинах б'ють жінок, чоловіків і дітей...

Олена ПІМЕНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон