Херсонському університету - сучасну стратегію розвитку

Сьогодні, 31 серпня конференція трудового колективу Херсонського державного університету прийняла довгостроковий Стратегічний план розвитку ХДУ, розрахований на 2018-2023 роки.

Вкрай важлива і знакова подія для нашої альма-матер. Університет беззаперечно має своє ім'я в системі національної освіти, має гарні традиції і прекрасний колектив.

Однак ті виклики, що постали зараз перед національною вищою освітою (зокрема, з джерелами фінансування), серйозні демографічні зміни, що відбувалися у структурі українського суспільства, а також зміна пріоритетів на ринку праці змушують шукати сучасні відповіді на них.

Від того, наскільки правильно буде визначено візію подальшого розвитку, наскільки вірно будуть розставлені пріоритети, сьогодні в буквальному сенсі залежить майбутнє закладів вищої освіти.

До розробки нової, довгострокової стратегії розвитку ХДУ долучився, по суті, весь наш колектив, всі кафедри і факультети. Було вкрай важливо так скоригувати наші плани на майбутнє, щоб не просто гідно пройти непростий період, а й завдяки певним трансформаціям вийти на посилення позицій ХДУ у національній системі вищої освіти, закріпити його лідерство у регіоні. І при цьому - зберегти наші найкращі традиції і напрацювання, які зробили нашому університету ім'я.

Найпершими цілями Стратегії визначено підвищення якості освіти та покращення показників наукової роботи й досліджень. Наша амбітна мета — стати привабливими для студентів, створити в альма-матер комфортне середовище для розвитку освіти й науки, щоб згодом увійти у двадцятку кращих університетів України.

Вдячний усім своїм колегам і експертам, що долучилися до розробки і обговорення цього стратегічного документу. І тим, хто критикував, і тим, хто пропонував. Ми намагалися врахувати думку кожного. Це було важливо, адже Стратегія розвитку ХДУ — це наш спільний план дій на найближчі 5 років, - підкреслив керівник вишу Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ.

Окрім затвердження Стратегії подальшого розвитку університету, конференція трудового колективу сьогодні розглянула ще кілька важливих питань. Зокрема, було внесено зміни до складу вченої ради університету, затверджено План-регламент роботи на 2018-2019 навчальний рік. А також розглянуто ситуацію зі спортивно-оздоровчим табором «Буревісник».

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон