Херсонські депутати звернуться до Верховної Ради

Депутати Херсонської обласної ради звернулися до парламенту країни щодо передачі у постійне користування земель фермерським господарствам.

На думку авторів звернення, сьогодні існує проблема у законодавчому врегулюванні питання переоформлення права довічного успадкованого володіння землею та права постійного користування землею громадянами, які ведуть фермерське господарство.

Наявність земель на праві постійного користування згідно з існуючими вимогами законодавства не дозволяє громадянам, які ведуть фермерське господарство, планувати і ефективно використовувати ці землі, передавати їх спадкоємцям, які бажають продовжити справу, створювати сімейні ферми, а також залучати додаткові фінансові ресурси у розвиток господарства.

Але у разі прийняття відповідного законопроекту, фермери зможуть отримати у власність земельні ділянки, які були надані їм у довічне успадковане володіння або у постійне користування. Це, на думку авторів, сприятиме розвитку підприємництва та сільських територій, зайнятості сільського населення.

Саме тому депутати хочуть звернутись до Верховної ради із проханням прискорити прийняття проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо передачі права власності фермерським господарствам на земельні ділянки, надані засновникам таких господарств у постійне користування, довічне успадковане володіння для створення та/або ведення фермерського господарства (селянського (фермерського) господарства)» від 05 квітня 2018 року № 8236.

Олена ПІМЕНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон