На Херсонщині школа дочекалася уваги

У Станіславській сільській ОТГ (Білозерський район) почали освоювати кошти інфра­структурної субвенції.

Зокрема, в Широкобалківському закладі повної загальної середньої освіти замінюють старезні, віджилі свій вік вікна на сучасні енергозберігаючі блоки.

— Нарешті й ця всіма забута сільська школа отримає сучасні вікна, — задоволений сільський голова Володимир Желуденко. — Це, мабуть, одна із останніх шкіл району, в якій досі не проведені ці роботи. До об'єднання громади у навчального закладу не було шансів на оновлення. В той час, як по всьому району пройшов «віконний бум», до неї нікому не було діла: ані районній владі, ані райвідділу освіти, ані сільській раді та керівництву школи.

На мою думку, в Широкій Балці школи як будівлі практично немає. Майже кожне віконне скло складене зі шматочків. Через щілини в холоди виходило дорогоцінне тепло. Дах протікає. Взимку пів­будівлі не опалюється, а в іншій частині така температура, що діти змушені переходити в початкову школу і навчатися... в коридорах. Котельня працює на половину потужності, бо вийшли з ладу теплообмінники. І це все дісталося нам у спадок...

Сьогодні всі вимагають зробити все і відразу, але це неможливо, підкреслює голова ОТГ. Лише на заміну вікон піде майже мільйон гривень. Можна лише уявити, скільки ще мільйонів потрібно, щоб до­вести до ладу цю будівлю, аби учні та вчителі почувалися в ній затишно.

Цьогоріч у школі вже встановлені ємкості та гідрофор для безперебійної подачі води. До цього часу її завозили бідонами. Після заміни вікон тут планують привести до ладу котельню та мережу опалення.

— Усвідомлюємо, що в цьому році ще не вдасться пов­ністю забезпечити повноцінне функціонування школи в зимовий період, — пояснює сільський голова. — А от вже наступного року планується налагодити в приміщеннях школи належний температурний режим і розмістити молодші та старші класи в одній будівлі.

Ксенія АЛІСОВА
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон