На ринках Херсонщини процвітають «нелегали»

Не тільки стихійні, а й легальні ринки Херсонщини залишаються прихистком для тіньових ділків, котрі набирають працівників за зарплату «в конвертах».

Що й довела перевірка Головного управління ДФС у Херсонській області, АР Крим та Севастополі. На Дніпровському ринку обласного центру фіскали обстежили 69 торгових місць. І, попри всі попередження та активну роз'яснювальну роботу, на семи з них виявили реалізаторів без документів про офіційне працевлаштування та одного нелегального підприємця.

Ще гіршою виявилася ситуація на оптовому овочевому ринку «Нежданна» у Олешківському районі краю. Тут на 15 торговельних місцях зі 117 працювали «нелегали».

А на додачу торгівлю вели 11 підприємців, котрі й не збиралися реєструвати власний бізнес. У прес-службі ГУ ДФС Херсонщини, АР Крим та Севастополі додають: дані по виявлених нелегальних працівниках скерували до інспекторів Держпраці.

Відтак, за кожного, хто працював без трудового договору, недобросовісні роботодавці сплатять по 112 тисяч гривень штрафу.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон