Путілов допоможе херсонцям з водою

Тема питної води у Херсоні – дуже популярна, на ній полюбляють піаритися політики і навіть цілі партії.

Не так давно в облраді, наприклад, повідомляли, що сталася історична подія, виділені кошти з обласного бюджету і нарешті херсонці перестануть платити гроші за питну воду, бо в місті з'являться 6 нових бюветів.

Але, як виявляється, є свердловини «з історією», що вже давно працюють, якими користуються мешканці, але ними переймаються чомусь лише небайдужі херсонці.

Свердловина на Марії Фортус, 66 на Острові, звідки набирають питну воду херсонці з різних районів міста, перестала працювати – поломка. Місцевий мешканець, пенсіонер – суднобудівник Максим Федорович Головня взявся ходити по інстанціям, щоб свердловина знову запрацювала.

Проте допомоги ніде не отримав, каже він. «Куди я тільки не звертався, та всі «відбивалися» – мовляв, свердловина ця не їх. Тоді я звернувся до керівництва Механічного заводу, який вже раніше допомагав відремонтувати її», - каже ветеран ХСЗ.

Максим Федорович розповідає, що свердловина ця, як то кажуть, «з історією», говорить про неї з теплотою, наче про живу істоту: «У Херсоні вода нікудишня, ви ж знаєте, з цієї свердловин питну воду розвозять по місту і набирають отут на Острові.

Це колективна свердловина – вона 1936 року народження, тоді її пробили. Я хотів навіть замовити меморіальну дошку і прикріпити тут. Усе місто їздить сюди за питною водою. Ось зараз бабуля приїхала з баклажками і питає: «А що, помпа не працює?». Кажу: ні», - розповідає херсонець.

За його словами, щоб відремонтувати свердловину, потрібні справжні фахівці: «Помпа не тримає воду. Штанга 6 метрів, клапан стоїть на 6-метровій глибині. Воду не піднімає», - пояснює він. І перепрошує, нема коли розмовляти – вже приїхали представники з Мехзаводу.

«Як голова правління Мехзаводу, а саме наше підприємство багато років тому вже відновлювало роботу цієї свердловини, не знімаю відповідальності за цей об'єкт, який є таким важливим для наших земляків. Тому, звісно, роботу свердловини допоможемо відновити вже найближчим часом», - запевнив Андрій ПУТІЛОВ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон