За кілограм власноруч зібраної ягоди треба віддати десять гривень, ціна на ринку – значно вища. Крім того, в процесі збирання можна ласувати досхочу: це розцінюється як частування гостей.
У аграріїв своя вигода: врожай не пропадає, та ще й не треба витрачати час і паливо, аби вивозити його і продавати оптовим посередникам – за ту ж ціну, до речі.
Очевидці розповідають, що цікавий маркетинговий хід використовує фермерське господарство «Курінь» у Білозерському районі. Там виставляють на узбіччя дороги ящики зі сливами, виноградом і яблуками, поряд – діжка з розцінками та написом «каса», в яку люди кидають гроші за товар. Кажуть, таким чином щодня продають 50–300 кілограмів фруктів.
І що важливо: взяту продукцію завжди чесно оплачують. А хто хоче отримати солодкі літні дари взагалі безкоштовно, має нашорошити вуха. Справа в тім, що зараз на узбіччях доріг можна знайти кавуни та дині, які викидають перевантажені фури, щоб уникнути штрафів. Тож охочі користуються моментом і насолоджуються неочікуваними презентами.
Гривна № 32