На Херсонщині ягоди – з кущів і з узбіччя

У соцмережі нещодавно з'явилася смачна пропозиція, на яку з радістю відгукнулися багато херсонців:фермери запросили місцевих жителів на свої поля збирати врожай малини.

За кілограм власноруч зібраної ягоди треба віддати десять гривень, ціна на ринку – значно вища. Крім того, в процесі збирання можна ласувати досхочу: це розцінюється як частування гостей.

У аграріїв своя вигода: врожай не пропадає, та ще й не треба витрачати час і паливо, аби вивозити його і продавати оптовим посередникам – за ту ж ціну, до речі.

Очевидці розповідають, що цікавий маркетинговий хід використовує фермерське господарство «Курінь» у Білозерському районі. Там виставляють на узбіччя дороги ящики зі сливами, виноградом і яблуками, поряд – діжка з розцінками та написом «каса», в яку люди кидають гроші за товар. Кажуть, таким чином щодня продають 50–300 кілограмів фруктів.

І що важливо: взяту продукцію завжди чесно оплачують. А хто хоче отримати солодкі літні дари взагалі безкоштовно, має нашорошити вуха. Справа в тім, що зараз на узбіччях доріг можна знайти кавуни та дині, які викидають перевантажені фури, щоб уникнути штрафів. Тож охочі користуються моментом і насолоджуються неочікуваними презентами.

Гривна № 32

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон