На Херсонщині субсидія світить не всім

Про ймовірне різке зменшення кількості отримувачів субсидій попереджає жителів міста влада Нової Каховки.


Начальник управління праці та соцзахисту населення міськради Олена Стоянчук пов'язує це зі зміною порядку призначення даної допомоги. І наводить цифри: нині в управлінні знаходиться близько 10 тисяч справ, з яких погодження на оформлення субсидії отримали 5 706, відмову — 3 573.

— Змінилися норми і вимоги щодо призначення субсидій. Якщо за адресою зареєстрована якась особа, але вона там не мешкає — наприклад, перебуває за кордоном більше ніж 60 днів — то в оформленні субсидії відмовляємо, — говорить вона.

Певні проблеми виникають при монетизації невикористаних субсидій. Через те, що жителі населених пунктів міської ради можуть отримувати належні кошти виключно на банківські рахунки, в Райському або Дніпрянах доводиться переконувати людей подати відповідну заявку.

«Але якщо за газ люди отримують близько 700 гривень компенсації, то за електроенергію — 135 гривень. А за таку суму людям не дуже цікаво відкривати банківський рахунок», — зазначила Олена Стоянчук.

Олег БАТУРІН
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон