У пенсіонерки вимагали гроші за померлого сина

Після недовгого затишшя телефонні аферисти знову пішли у наступ. І знову на їх «вудочки» потрапляють довірливі громадяни. Проте є і такі, котрі дають відсіч нахабним шахраям.

Знайомий сценарій: посеред ночі лунає телефонний дзвінок. Пенсіонерка Ольга Іванівна взяла слухавку. Її співрозмовник представився працівником поліції. І заявив, що син жінки дуже сильно побив чоловіка. Причому на стільки, що людина потрапила до лікарні.

Але псевдополіцейський подивився документи нападника, біографія у нього хороша, раніше не притягався. Тому запропонував Ользі Іванівні угоду: вона передає йому 15 тисяч гривень на лікування потерпілого і справа проти її сина закривається. Співрозмовник кілька разів наголосив, що подібна угода є ризикованою для нього, але для хорошої людини він піде на такий крок.

Жінка уважно вислухала, побажала доброї ночі та закликала перестати дурити людей. І поклала слухавку.

Пенсіонерка багато читала про подібні афери. Та й сина у неї немає – кілька років тому він помер після тяжкої хвороби.

До речі, за даними ГУНП у Херсонській області, лише минулого року було більше 4000 звернень щодо шахрайств. Із них 2400 – у місті Херсоні.

Олена ПІМЕНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон