У Херсоні відкрили консульство республіки Корея

З цієї нагоди відбулась урочиста зустріч керівництва Херсонської області та міста з корейською делегацією – Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Кореяв Україні паном Лі Янг-Гу та Консулом Посольства Республіки Корея паном Шин Кю Хо.

Як відзначив Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Корея в Україні пан Лі Янг-Гу, до консульського округу входить три області – Херсонська, Дніпропетровська та Запорізька, тому, не дивно, що спочатку був досить складний вибір із розміщенням головного центру. Проте, значну перевагу отримала Херсонщина.

«Сільське господарство – індустрія майбутнього. У вас гарні врожаї і чудові перспективи у цьому напрямку в майбутньому», – відзначив пан Лі Янг-Гу одну із переваг нашого регіону.

Почесним консулом Республіки Корея в м.Херсоні став наш відомий земляк, голова наглядової ради «ТАВР Медіа» та засновник всеукраїнського дитячого фестивалю «Чорноморські ігри» Микола Баграєв.

«В родині наших найближчих друзів – поповнення. Окрім друзів в Швеції та Прибалтиці, тепер ми маємо друзів і в Кореї, – зазначив голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер та додав,

– Я пишаюсь дружбою з Миколою Баграєвим. Це людина, яка вміє консолідувати не тільки людей, а й суспільство. Це людина, яка зробила багато для розвитку культури і самого суспільства не тільки нашого регіону, а всієї держави. Дякую вам і вітаю на Херсонській землі».

Після офіційної частини відбулось урочисте відкриття Почесного консульства республіки Кореї в м. Херсоні з перерізанням червоної стрічки.

Попереду у обох сторін чимало роботи в плані налагодження спільної діяльності. Але вже сьогодні і херсонці, і делегація Кореї впевнені, що тісна співпраця та взаємодія вже в найближчий час принесуть хороші плоди для обох країн.

За матеріалами Херсонської обласної ради

Довідка: Почесне консульство республіки Кореї в м. Херсоні розташовується за адресою: м.Херсон, вул. Лютеранська, 24, оф.401.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон