Почесне консульство Республіки Корея базуватиметься у Херсоні

Сьогодні, 27 липня, під час зустрічі керівництва Херсонської області з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Корея в Україні паном Лі Янг-Гу та Консулом Посольства Республіки Корея паном Шин Кю Хо було оголошено, що Почесне консульство Республіки Корея базуватиметься у Херсоні.

Серед присутніх на заході були голова Херсонської облдержадміністрації разом із заступниками, радник відділу прийому офіційних делегацій департаменту державного протоколу МЗС Сергій Гуменюк, голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко, генеральний директор компанії «Віндкрафт Україна», Почесний консул Королівства Швеції в м.Каховка Карл Стурен, Президент Херсонської торгово-промислової палати Вікторія Остроумова та інші.

У рамках засідання було представлено Почесного консула Республіки Корея у м.Херсон – Миколу Баграєва.

«Враховуючи те, що моя діяльність була пов'язана з Херсонщиною, ми з паном Послом вирішили, що саме Херсонщина для нас є пріорітетною. Метою почесного консульства ми визначаємо налагодження ділових, культурних та туристичних зав'язків. З іншої сторони це буде комунікацією для бізнесу, залучення інвестицій. Ми хочемо, аби корейські компанії заходили у наш регіон», - пояснив Почесний консул Республіки Корея у м.Херсон Микола Баграєв.

Важливо, що компетенція Консульства поширюється не тільки на Херсонську область, але й на Дніпропетровську та Запорізьку.

«Два роки тому ми тільки мріяли про те, щоб до нас приїжджали іноземці, а про дипломатів, членів парламенту, посадових осіб урядів інших держав взагалі не було розмови. Але ми наполегливо працювали в усіх сферах, і сьогодні маємо результат: відкриваємо консульство Кореї. Перш за все, це гарний знак для бізнесу. І задача консульства полягає в тому, щоб просувати херсонських товаровиробників на корейські ринки й навпаки. Країна є дуже розвиненою. Наша співпраця буде ефективною, зокрема, в альтернативній енергетиці, машинобудуванні та сільському господарстві», - наголосив голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

Протягом останнього часу зовнішньоторговельні відносини Херсонської області з Республікою Корея мають позитивну тенденцію. Між обома країнами укладено 47 нормативно-правових актів як міжурядового, так і міжрегіонального та міжвідомчого рівнів. Проте сторони продовжують докладати зусиль з метою розширення договірно-правової бази двостороннього співробітництва.

На цьому наголосив Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Корея в Україні Лі Янг-Гу: «Консульство – своєрідний майданчик для налагодження співпраці. І за той час, поки його тут не було, ми багато втратили. Але ми довіряємо патріотизму, який проявляють представники влади Херсонщини, і налаштовані працювати на благо регіону та корейської діаспори в області. У нас є багато перспективних проектів для співробітництва, зокрема у сільськогосподарській сфері».

Також пан Лі Янг-Гу подякував голові облдержадміністрації Андрію Гордєєву за підтримку та зацікавлення в залученні інвестицій в регіон.

Після офіційної частини усі присутні взяли участь у відкритті Почесного консульства республіки Кореї у Херсонській, Дніпропетровській та Запорізьких областях. Працюватиме Консульство за адресою: вул. Лютеранська,27, оф.401.

Елеонора ГУСЬКОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон