Андрій Гордєєв привітав учасників Форуму

Сьогодні, 26 липня, на території Міжнародного аеропорту «Херсон» розпочався наймасштабніший агропромисловий захід півдня України – Форум «AGROPORT SOUTH KHERSON 2018», який триватиме протягом трьох днів.

Учасників цього заходу привітав голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв, який зауважив, що форум стане поштовхом для росту аграрної галузі, усіх сфер економіки, також сприятиме розвитку як окремо взятих аграріїв, так і цілих об'єднаних територіальних громад.

«Давайте максимально розкриємо ефективність нашого регіону і південної України загалом. Ми вже провели туристичний форум, скоро відбудеться інвестиційний. А сьогодні робиться акцент саме на аграрний сектор, який складає більше 32% валового регіонального продукту. Наша задача - знайти максимальне застосування та можливості переробки сільгосппродукції. Впевнений, форум сприятиме налагодженню бізнес-контактів і розширенню співпраці між аграріями», - наголосив Андрій Гордєєв.

«AGROPORT SOUTH KHERSON 2018» орієнтований на дрібних і середніх фермерів. Серед ключових тем заходу – інвестиційний потенціал Південної України, логістика с/г продукції (в тому числі — річкове перевезення), зрошення, овочівництво, садівництво, виноробство, тепличне господарство, виробництво органічної продукції, рибальство, молочне скотарство, птахівництво, ланцюги доданої вартості (перероблення с/г продукції), туризм, енергоефективні технології, розумні та IT-технології.

Особлива увага буде приділятись проблемам адаптації сільського господарства до умов зміни клімату: підвищення продуктивності та перехід на безпечні і точні технології.

Про це та багато іншого усі бажаючі зможуть дізнатися у рамках Форуму, відвідавши різноманітні тематичні панелі, тренінги та конференції.

Елеонора ГУСЬКОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон