Голова Херсонської ОДА в Константинополі говорив з Вселенським Патріархом

Цієї суботи Святійший Вселенський Патріарх Варфоломій І, Архієпископ Константинополя - Нового Риму, прийняв делегацію від Херсонщини.

Про це голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв написав на своїй сторінці у соцмережах:

«Нам була дарована унікальна можливість - висока аудієнція зі Вселенським Патріархом. Під час зустрічі ми попросили у Варфоломія І святительських молитов за Україну, за Херсонщину, а також за мудрість і єдність українського народу.

Мали за честь подарувати прапор Херсонщини та вишиту сорочку. Руки українських майстринь перенесли на неї любов і віру в Україну, а також високу шану Його Всесвятості.


Окремо попросили молитов за громадян України, політичних бранців Олега Сенцова, Володимира Балуха, Олександра Костенка, Павла Гриба, яких ув'язнено російською окупаційною владою.

Доторкнувся до духовної Міці та сили Його Всесвятості Вселенського Патріарха. Мудрість і досвід – це неабиякий дар, який маємо утримувати та множити.


Також ми взяли участь у вечірньому богослужінні в соборі Святого Георгія. Неймовірно! Саме з цього місця у Константинополі християнська віра почала свій шлях до нас. Там – наша Церква -Мати!»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон