Генічеський медичний коледж є інфраструктурним елементом всієї Херсонщини

Тому коледж має увійти до структури Херсонського державного університету лише цілісним майновим комплексом, тому що лише за таких умов держава готова його фінансувати,- про це в інтерв'ю «Українському півдню» заявив народний депутат України Олександр Співаковський.


«Коледж є інфраструктурним елементом всієї Херсонської області, - підкреслив нардеп. - І для Херсонщини, яка сьогодні відчуває гострий дефіцит медичних кадрів, вкрай важливо зберегти цей навчальний заклад як потужну базу підготовки фахівців для потреб регіону".

На думку Олександра Співаковського, виокремлення спортивного майданчика з майнового комплексу коледжу, на чому наполягали депутати Генічеської райради, було б недалекоглядним з точки зору майбутнього: "Спортивний зал чи спортивний майданчик сам по собі не є цінністю, справжньою цінністю є використання цього матеріального ресурсу для розвитку – дітей, молоді, дорослих", – підкреслив він.

Олександр Співаковський висловив задоволення тим, що під час недавньої робочої наради в обласній раді з цього приводу було знайдено консенсусне рішення – «відповідну формулу», за якою Генічеський медичний коледж передається до структури Херсонського державного університету цілісним майновим комплексом. А спортивні об'єкти знаходитимуться у спільному користуванні генічеської громади і студентів.

"Ми гарантуємо, що буде спільне використання майнового комплексу – і медичним коледжем, і місцевою громадою. Бо ми зацікавлені в тому, щоб через спільне використання у нас були спільні цінності і спільні інтереси", – зазначив він.

Проте остаточне рішення з цього питання, за його словами, має прийняти Херсонська обласна рада на своїй сесії, яка запланована на 26 липня. Якщо ж воно буде позитивним, після цього питання переходу Генічеського медичного коледжу до структури Херсонського державного університету і пов'язану із цим зміну джерел його фінансування розгляне Кабінет міністрів України.

"Скажімо, в перший тиждень серпня Урядом приймається рішення, і коли вже буде постанова (Кабінету міністрів. – Ред.), коледж починає входження в структуру Херсонського державного університету. І тоді вже з 1 січня фінансування буде державним", – спрогнозував О.Співаковський.

Вивільнені кошти обласного бюджету, які раніше направлялися на утримання Генічеського медколеджу, на його думку, доцільно було б спрямувати на розбудову освітньої інфраструктури регіону. Можливо – на реконструкцію історичної будівлі у Херсоні за адресою вул.Перекопська, 3, де має розміститися щойно створений медичний факультет ХДУ.

"Однак потрібно розуміти, що для Херсонського держуніверситету інтеграція до своєї структури двох коледжів — це великий виклик і велика робота. У нас і так зараз дуже багато проблем. Тому ми цілком покладаємося на рішення, яке прийме обласна рада. Буде прийняте таке рішення — буде один сценарій розвитку подій, інше — другий", – пояснив нардеп, який, до того ж, є обраним ректором ХДУ.

Він розповів, що з майновим комплексом Бериславського педагогічного коледжу, який також проходить процедуру входження до структури університету, подібних проблем не виникало. Насамперед, через злагоджену позицію місцевих депутатів. Проте, на його думку, є всі підстави сподіватися, що й стосовно медичного коледжу депутати обласної ради приймуть виважене рішення.

Як зазначив нардеп, «кожна територія час від часу постає перед рішеннями, від яких залежить напрямок подальшого розвитку і майбутнє». Рішення про долю Генічеського медичного коледжу, на думку О.Співаковського, є саме таким.

Український південь

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон