Програма стратегічного розвитку ХДУ втілюється у життя

Сьогодні, 17 липня зроблені ще два невеликих, але надзвичайно важливих кроки в напрямку створення у Херсонському державному університеті сучасного науково-освітнього середовища, - впевнений народний депутат Олександр Співаковський.

На базі відповідних факультетів відбулося урочисте відкриття двох лабораторій - "Хімії та освітніх технологій" і "Фізики та освітніх технологій".

Потрібно зазначити, що лабораторії оснащені відповідно до останніх вимог сьогодення. Завдяки цьому студенти отримають можливість проводити свої наукові дослідження на якісно новому рівні, поєднуючи в процесі навчання теоретичні знання та практичні вміння.

Це безумовно, позитивно позначиться на рівні підготовки наших випускників. Але зараз навіть не це головне. Нам сьогодні вкрай важливо повернути інтерес молоді до вивчення фундаментальних наук, таких, як фізика, математика, хімія, біологія тощо.

Саме це зараз є визначальним чинником подальшого інноваційного поступу нашої країни і її регіонів вперед. А ключ від цієї брами знаходиться в руках вчителів. Бо хто, як не вчитель, готує тих кваліфікованих фахівців, лідерів суспільних змін, які здатні взяти на себе відповідальність за наше майбутнє?

Якщо не буде сучасних вчителів, які навчатимуться ось в таких сучасних лабораторіях, у відповідній освітній інфраструктурі, очікуваних змін може й не відбутися.

Щиро вдячний голові Херсонської ОДА Андрію Гордєєву, народному депутату України Сергію Хланю, профільному міністерству, своїм колегам по університету, які дотримуються такої ж думки і докладають чимало зусиль для підтримки і розвитку нашого найбільшого скарбу — людського капіталу.

На Херсонщині мають розвиватися не лише сільське господарство і туризм, а й інноваційна складова економіки.

А для цього ми повинні інвестувати в людей, в їх освіту, розвиток талантів і здібностей.

Відкриття ще двох сучасних лабораторій стало продовженням стратегічного розвитку Херсонського державного університету (нагадаю, минулого року в університеті почали працювати лабораторії роботехніки та молекулярної біології). Та наші прагнення амбітніші - перетворити університет на справжній центр тяжіння для молоді.

ХДУ має стати синонімом всього якісного, сучасного і прогресивного. На шляху до нашої мети сьогодні зроблені чергові кроки. Та їх буде ще багато. На черзі, зокрема, відкриття їдальні, будівництво басейну, облаштування в студмістечку сучасного медичного центру тощо.

Тож попереду у нас багато роботи. Від того, наскільки повно буде реалізована наша освітня стратегія, залежить зрештою не лише майбутнє alma mater, а й майбутнє рідної Херсонщини. Тому відпочивати ніколи, - поділився Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон