На Херсонщині добре вродили кісточкові

На півдні України просто навдивовижу вродили кісточкові. На Херсонщині від абрикосів, приміром, гілки дерев просто вгинаються,– їх стільки, що переробити врожай самотужки просто неможливо.

Та й для родинних потреб такої неймовірної кількості плодів просто не треба. Тож власники дач та присадибних ділянок часто-густо запрошують до себе сусідів і знайомих, аби ті безкоштовно зібрали собі по кілька відер соковитих фруктів, та звільнили дерева від зайвого тягаря.

А на вулицях обласного центру зараз зовсім не рідкість побачити купи дозрілих абрикосів, котрі згнивають просто під деревами, і взагалі нікого не цікавлять.

У великих садівничих господарствах схожа проблема із реалізацією розкішного врожаю. Так, під Херсоном комунальній агрофірмі «Білозерський», яка володіє 700 гектарами садів, ще на початку дозрівання персиків довелося знизити на них ціни – інакше все просто не продати.

В обласному центрі зараз їх реалізують по 12-13 гривень, і це дешевше, ніж торік, хоча виробничі витрати протягом цього часу помітно зросли.

Щоправда, є й інша проблема: по смачнющі персики у сади кинулися й усі навколишні злодюжки. Причому хтось із них задовольняється пригорщею фруктів, а хтось намагається тягнути мішками.

Тому на додачу до власної служби безпеки доводиться наймати й працівників охоронних фірм для сторожування садів. Затриманих тут найзажерливіших злодіїв передають поліції.

А тим, хто покаявся, і готовий діяльно спокутувати вину, можуть навіть запропонувати роботу на збиранні врожаю, каже директор агрофірми Віталій Шишенко.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон