Олешки стануть районом Херсона?

Місто Олешки найближчим часом може стати Олешківським районом міста Херсона, - повідомив секретар Олешківської міської ради Дмитро Чурсін(на фото-перший зліва)

"...На розгляд Верховної Ради поданий законопроект зі всіма погодженнями та позитивними висновками.

Про це заявили на зустрічі з головами міст України на з'їзді у м.Києві на 14-му муніципальному форумі, в якому я брав участь 18 червня.

Президент запевнив, що найближчим часом цей проект буде проголосований та прийнятий.

Цей Закон визначає організаційно-правові засади формування міських агломерацій територіальними громадами сіл, селищ і міст, у тому числі об'єднаними територіальними громадами, принципи і механізми взаємодії територіальних громад в межах міських агломерацій, гарантії і відповідальність учасників міської агломерації, а також форми підтримки державою міських агломерацій.

Всі ми буваємо у Херсоні і бачимо, в якому стані там дороги сквери і в взагалі інфраструктура міста,не кажучи вже про околиці. Зараз є перспектива стати околицею цієї околиці й у нас з вами.

За цим законом до міста Херсон увійдуть всі населені пункти у 20-ти кілометровій зоні. Якщо місцева влада зараз візьме на себе відповідальність і створить Олешківську громаду, то цього може не бути.

Як до цього віднесуться люди нашого міста, депутати та міський голова - побачимо найближчим часом, бо залишити Олешки окремою територіальною одиницею шанс ще є", - вважає Дмитро Чурсін.

P.S. За останньою інформацією "Нового дня" сам Дмитро Чурсін реалізації своїх "пророцтв" на посаді секретаря Олешківської міської ради може і не побачити - сесія міської ради відправила його у відставку...

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон