Замість вершкового масла у Херсоні продають пластилін

Щось невідоме придбала у кіоску на Шуменському ринку пенсіонерка Оксана Петрівна. Усміхнена дівчина порадила їй спробувати білоруське масло. Мовляв, з нашим не зрівняється. Ціна – 90 гривень за кілограм.

Ось лише на пачці масла не виявилось вказаної маси. Кожен загорнутий у папір шматочок важили окремо, і ціна у кожного відрізнялась. Це трохи здивувало Оксану Петрівну, проте продавчиня запевнила, що подібне – «фішка» виробника.

Жінка прийшла додому, розгорнула покупку, понюхала і - зрозуміла, що її ошукали. Бо у папері виявилось не вершкове масло, а звичайнісінький маргарин.

Херсонка вирішила відправити пакунок до морозильної камери. А коли дістала, то загадкова субстанція більше нагадувала пластилін, аніж харчовий продукт.

Остаточно засмутившись, Оксана Петрівна почала роздивлятись обгортку. Ось тільки вивчати там не було чого. Жодного слова про склад, енергетичну цінність, дату виготовлення та строк придатності. Лише скромна наліпка про нібито місце виготовлення – білоруське місто Гомель, вулиця Добродушська,19.

Начебто нічого. Проте якщо пошукати в Інтернеті, то можна дізнатись багато чого. Наприклад, що у Гомелі подібної вулиці просто немає. Є Добрушська.

А ще у Гомеля телефонний код зовсім не той, що вказаний на упаковці. А зазначені цифри – телефонний код іншого білоруського міста, Волковиськ.

Ось так херсонська пенсіонерка лишилась і без грошей, і без їстівного вершкового масла. Скаржитись кудись жінка не планує. Запевняє – все одно нікому нічого не доведуть, і нікого не покарають.

Олена ПІМЕНОВА
Фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон