Херсонщина активно набирає обертів у розвитку альтернативної енергетики

На Херсонщині спільно з іноземними інвесторами запущено масштабний проект по будівництву об'єктів Дніпро-Бузької вітрової електростанціїпотужністю до 110 МВт в межах території Олександрівської сільської ради Білозерського району.

Даний проект реалізовується на умовах співфінансування з Європейським банком реконструкції та розвитку загальною сумою 150 млн евро, де 110 млн євро кошти банку та 40 млн євро кошти іноземних інвесторів.

Основні техніко-економічні показники проекту:

- загальна потужність вітрової електростанції - до 110 мегават.
- кількість вітрових електричних установок (ВЕУ) - від 32 до 40.
- потужність однієї ВЕУ - від 2,5 до 3,45 МВт.
- прогнозована кількість виробленої електро- енергії за рік: 386000 – 404000 МВт/годин.

- Херсонщина активно набирає обертів у розвитку альтернативної енергетики. Так, невдовзі буде запущено грандіозний проект по будівництву найбільшої на півдні України вітрової станції. «Херсонобленерго» візьме участь у цьому проекті в частині реконструкції підстанції ПС-150/35/10кВ "Посад-Покровська" та будівництва високовольтної лінії електропередач напругою 150 кВ довжиною майже 30 км, для забезпечення видачі потужності цього вітрового парку, - розповів технічний директор АТ «Херсонобленерго» Вячеслав Гончаров.

Керівництво Товариства провело ряд зустрічей з представниками Херсонської обласної адміністрації та інвесторами. Зокрема, іноземні гості завітали до офісу «Херсонобленерго», де у доброзичливій та невимушеній атмосфері обговорили питання співпраці.

Прес-служба "Херсонобленерго"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон