У Херсоні поліцейські пересіли на велосипеди

Без мигавок і сирени, але незамінні — там, де не проїде автівка. На велосипеди пересідає патрульна поліція в Херсоні. І все заради того, щоб пильнувати ситуацію у парках.

Не секрет, що в популярних місцях відпочинку у нас не лише призначають побачення, а й... інколи грабують. Тепер бажання йти на полювання за черговим золотим ланцюжком чи сумочкою з гаманцем у контингенту із серії гоп-стоп має відпасти – надто великі шанси нарватися на велопатруль.

Щодня на двоколісних службу нестимуть чотири поліцейських, у кожному патрулі по два. Поки що вони курсуватимуть у парку «Херсонська фортеця», Шевченківському парку та гідропарку.

В одному з цих популярних місць, перед фонтанами, і презентували велопідрозділ, який складається з 12-ти патрульних, вони працюватимуть позмінно. Створення велопатрулів профінансувала Херсонська міська рада – і транспорт і спорядження для правоохоронців придбано бюджетним коштом.

Стартувала ж незвична поліція якраз перед всесвітнім днем велосипедиста: від ТРЦ «Фабрика» до міського парку копи на двоколісних проїхалися разом з іншими велосипедистами.

А вже після фінішу патрульні переконали всіх присутніх, що вміють долати перешкоди, як то проїжджати звивистим коридором із пляшок з водою чи кружляти на двоколісному на зовсім маленькому клаптику тротуару.

П'ятеро патрульних пройшли спеціальні курси у Києві, майстер-класи давали представники канадської поліцейської місії. Повернувшись до Херсона, офіцери передали всі знання колегам, тож на велосипедах патрулюватимуть тільки підготовлені кадри.

Планшет, рація, наручники, спецзасоби – при собі велопатрульні мають все те ж саме, що й їхні колеги, які курсують містом на автівці. Поки що керівництво не визначилося, чи варто видавати патрульним на двоколісних зброю, це питання на стадії обговорення.

На велосипеді поліцейського прикріплена аптечка, в ній препарати, якими можна зарадити перехожому, не дай Боже, сонячний удар чи поранення. Ну а першу медичну допомогу патрульні вміють надавати і без того – за словами їхнього керівництва, особовий склад постійно відвідує подібні навчання.

Керує велопідрозділом В'ячеслав Славов, який у патрульній поліції Херсонщини від її заснування. Офіцер не приховує – служба на двоколісному для нього щось суто нове, з іншого боку труднощів він не боїться, адже з велосипедом, як то кажуть, дружить, дуже давно.

Від команди велокопів їхній шеф очікує лише реальних результатів. А як буде – поживемо, побачимо. Адже всі ми пам'ятаємо ДАІ на модних мотоциклах, ті кудись зникли ще раніше, ніж канула в лету сама Державтоінспекція...

Марина САВЧЕНКО
Новый день

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон