Співаковський: На цьому тижні маємо прийняті два закони, які регулюють питання інтелектуальної власності

Про це, під час Погоджувальної ради, наголосив народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка», перший заступник Голови Комітету з питань освіти та науки Олександр Співаковський.

«Ключова цінність країни – є людина, а ключова цінність майбутнього нашої країни – молода людина. ...Чи даємо ми меседжі нашій молоді, аби вони залишались в країні.

На жаль, має констатувати, що за три місяці ми не можемо прийняти дві важливі постанови про премії і про стипендії найталановитішим вченим нашої країни....Тому в мене прохання до всіх колег це питання поставити другим – третім питанням в середу і проголосувати», – зауважив парламентар.

Також народний депутат під час Погоджувальної ради підняв питання щодо інтелектуальної власності.

«Ми прийняли законопроект 7466 про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав, тепер ми повинні приймати закони 4571 про внесення змін до статті 5 Закону України "Про розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних" (щодо подолання піратства та поліпшення інвестиційного клімату), та законопроект 5699 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правової охорони інтелектуальної (промислової) власності.

Це законопроекти, які стосуються конструкції і управління інтелектуальної власності в нашій країні. Вони вкрай важливі і доповнюють один одного», – зауважив Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон