Системні зміни у Херсонському державному університеті

Вчора, 27 червня, відбулось справді важливе засідання Вченої ради Херсонського державного університету, яка підтримала нову структуру вишу і всі системні зміни, що відбуваються в закладі.

Зміни дають можливість збалансувати видатки і доходи, що суттєво покращить освітнє середовище, підвищить якість знань, розширити мобільність і викладачів, і студентів. Створення медичного факультету, приєднання Генічеського медичного та Бериславського педагогічного коледжів забезпечить вертикальну та горизонтальну інтеграцію заради побудови освітнього середовища, яке забезпечує індивідуальну траєкторію розвитку молодої людини.

Дати якісну медичну освіту - це відповідально і реально! Перед колективом університету стоїть завдання - забезпечення комфортних умов для студентів. І потрібні кроки вже робляться - восени в ХДУ з'явиться сучасна їдальня площею у 350 кв.м, з інвестором підписана відповідна угода, розпочалися роботи з проектування басейну.

Доглянута паркова зона, ботанічний сад, спортивно-оздоровчий табір "Буревісник", водна станція – вся ця інфраструктура покликана забезпечити комфортні умови для педагогічного колективу і студентів. Нова структура якраз відповідає сучасним викликам у суспільстві, серед яких і міграційні процеси, і демографічна криза.

Окрім цього, на Вченій раді вручив викладачам і співробітникам Херсонського державного університету подяки і грамоти Верховної Ради України, від прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, від Міністерства освіти і науки України. Також Ользі Заболотській, професору кафедри англійської мови та методики її викладання, Указом Президента України Петра Порошенко присвоєне звання Заслужений працівник освіти України. Звання почесного професора ХДУ отримав доцент кафедри української літератури Павло Кіндратович Параскевич .

Головна задача, яка стоїть зараз перед педколективом університету, його керівництвом – працювати для студентів, мотивувати молодь залишатись навчатись в рідному регіоні, створити умови для подальшої їх капіталізації, - вважає Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон