Піднято прапори над Скадовським аеродромом

Вчора, 23 червня на Скадовському аеродромі було урочисто піднято три прапори: Державний Прапор України,Прапор ЗСУ, Прапор Держприкордонслужби. Вперше після тривалої перерви Скадовський аеродром зустрічав таку кількість гостей.

Для урочистого відкриття-відновлення роботи аероклубу на злітно-посадочному майданчику "Скадовськ" здійснили посадку гвинтокрили, на яких прибули гості з Херсона: голова обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв, голова обласної ради Владислав Мангер, радник голови облдержадміністрації з питань оборони Леонід Файзулін, міський голова Голої Пристані Олександр Бабич.

"Філія нашого аеропорту давно не бачила бортів, - зазначив у своєму вітальному слові Андрій Гордєєв. - А сьогоднішня подія - відзнака того, що льотна справа і мала авіація розвиватиметься на Херсонщині. Недоглянуте, занедбане підприємство, як наголосив голова адміністрації, "сьогодні отримує нове дихання".

Це дасть можливість місту приймати малу авіацію, розвиватися далі як курорт. Таким інфраструктурним об'єктам потрібно давати нове життя", - наголосив очільник Херсонщини.

Підтримувати розвиток льотної справи, докласти всіх зусиль для ремонту приміщення аероклубу, обіцяли у своїх виступах і голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер, і місцеві керівники - голова районної ради Олег Старенький, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Павленко та секретар Скадовської міської ради Олег Сокольчук.

Продовжилось свято показовими стрибками досвідчених парашутистів з висоти у 3000 метрів, трохи нижче, з 800 метрів, стрибали новачки. Були й такі, для кого цей стрибок був першим у житті. Емоції зашкалювали...

Учасники заходу могли також оглянути зразки військової техніки та зброї, що була представлена на льотному полі, та пройти інструктаж з надання першої медичної допомоги.

За матеріалами "Скадовські новини"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон