Горностаївці отримують гранти на відкриття власної справи

Мрієте працювати на себе? Хочете спробувати свої сили в підприємництві? Тоді ці приклади – те, що Вам потрібно. Наші горностаївські земляки теж отримують гранти на відкриття власної справи.

Є багато способів та можливостей, особливо для внутрішньо переміщених осіб та учасників антитерористичної операції, відкрити свою справу. Зокрема, надати першу допомогу на шляху до власної справи може проект з підтримки самозайнятості та мікропідприємництва Міжнародної Організації з Міграції (МОМ), що здійснюється за фінансової підтримки Уряду Німеччини через німецький банк Розвитку KfW.

Що гранти можна таки отримати підтвердять і деякі мешканці нашого району, які брали участь у конкурсі, навчалися та подавали й захищали проекти. Минулими роками гранти на власну справу виграли учасники АТО Сергій Васютін з Каїр та Василь Синицький з Великої Благовіщенки.

Цьогоріч у травні учасники антитерористичної операції Дмитро Кара з Горностаївки та Руслан Тешевський з Великої Благовіщенки захистили свої бізнес-проекти за програмою МОМ і виграли гранти. Наразі вони отримають обладнання для самозайнятості – кожен на 20,4 тисячі гривень. Руслан відкриває майстерню з виготовлення металовиробів, тож має отримати зварювальний апарат, а Дмитро займеться ремонтом м'яких меблів – отримає відповідні станки. Обладнання на грантові кошти – це лише стартовий капітал для розвитку справи.

Започатковуючи свій бізнес, треба бути готовим до того, що доведеться багато працювати та вчитися, адже без економічного знання, без розуміння бізнесових процесів складно розраховувати на успіх. Іноді виходить, що виграти грант – найпростіше завдання. Адже реалізація проекту потребує значно більше відповідальної й інтенсивної роботи, ніж написання. Ті, хто вже створив свій бізнес і успішно працює, говорять, що не треба малювати собі надмірних ілюзій, а тверезо підходити до своїх можливостей: якщо працюєш довго і важко, то успіх обов'язково буде. А стартовий капітал, наданий у вигляді грантової допомоги, може стати значною підтримкою.

Любов РУДЯ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон