У Херсоні відкрилася виставка майстрів малюнку

У Херсоні на площі Свободи, у виставковій залі НСХУ відкрилася обласна виставка малюнку.

В експозиції виставки представлені роботи відомих та молодих херсонських художників. Серед них: Пелехатий В. І., Оснач О. В., Довгань М., Танасюк О., Полуренко Н., Логачова Н. М., Маслов М. А., Шиян Н. І., Шкурко П., Терещенко К., Богомолов В., Серко С., Білозір Н. М., Гепард М. А., Степаненко О. О. та інші.

Відкрив виставку голова Херсонської обласної організації Національної спілки художників України Олександр Ковач: «Дякую, що завітали до виставки. Ми вас дуже раді всіх бачити. Сьогодні ми презентуємо вам Обласну виставку рисунку. Хоча, якщо бути більш чесним, то це скоріше виставка графічних робіт».

«Роботи, які присутні в цій експозиції, виконані дорогими матеріалами. Це сепія, пастель, олівець.. Є дуже багато рисунків з пристойним рівнем виконання. Я дуже вдячний художникам, які відгукнулися на мою пропозицію зробити таку виставку.

До речі, серед авторів робіт багато як відомих у Херсоні майстрів, так і молодих, які тільки починають свій творчий шлях», - зауважив один з організаторів та учасник виставки, художник Микола Довгань.

За словами організаторів, у першому залі виставки глядач побачить більш класичні малюнки. Хіба, що винятком стане робота молодого художника Костянтина Терещенка під назвою «Осяяння».

У другій залі на поціновувачів художнього мистецтва очікують картини, виконані у техніці пастель, а у третьому – різноманіття робіт, виконаних у техніці «сепія», «пастель», «олівець».

Кольорова гамма рисунків також неодноманітна: є роботи, які вражають своєю яскравістю та життєрадісністю, але є й такі, які заворожують таємничістю своїх чорно-білих тонів.

Відвідати обласну виставку малюнку можна буде до 24 червня поточного року.

Наталія РОЖКОВАН
Фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон