До Херсона завітають зірки сучасної української літератури

Гарна новина для херсонських книголюбів і поціновувачів літератури!

У рамках обласного літературного туру «Книгомандри» до міста Херсона завітають відомі львівські письменниці, учасниці Львівського жіночого літературного клубу, лауреатки конкурсу «Коронація слова» – Дара Корній та Анастасія Нікуліна.

Дара Корній (справжнє ім'я — Мирослава Іванівна Замойська) – відома українська письменниця, яка вже встигла завоювати любов тисяч українських книгоманів.

Спочатку письменниця писала свої твори для дітей та підлітків, для журналів «Ангелятко», «Ангеляткова наука», «Крилаті» та «Однокласник».

А вже у 2010 році був виданий її великий твір – роман «Гонихмарник», який допоміг здобути письменниці третю премію літературного конкурсу «Коронація слова» 2010 року в номінації «роман», а також отримав відзнаку «Дебют року» від видання «Друг читача» та став лауреатом премії асамблеї фантастики «ПОРТАЛ-2011» — «Відкриття себе» імені Володимира Савченко.

За словами Дари Корній, саме її донька стала поштовхом до написання першого роману: «Шість років тому все починалося як звичайне бажання люблячої матусі допомогти своїй дитині, дати лад певним підлітковим проблемам та бідам. Довелося «вигадати» цілу історію, де головні персонажі — молоді люди-студенти, так схожі на однокласників та друзів моєї Даринки, а події відбуваються у реальному місті Львові.

Та найголовніше завдання звучало так: «Щоби було не гірше, аніж у Стефані Майєр, і без вампірів». Даринці історія сподобалася. І моя дитина вперто почала радити відіслати рукопис в якесь українське видавництво. Але хто я така? Так, у школі писала файні твори, але це геть не привід вважати себе письменником. Моя дитина з моєю колежанкою все ж таки вмовили мене подати написане на конкурс «Коронація слова»»

Другий роман письменниці «Тому, що ти є» та третій твір «Зворотний бік світла» стали «Вибором видавців» у конкурсі «Коронація слова 2011» та «Коронація слова 2012».

До творчого здобутку Дари Корній також належать такі книги, як: «Зірка для тебе» (2013), «Зворотний бік темряви» (2013), «Зозулята зими» (у співавторстві з Талою Владмировою) (2014), «Щоденник мавки» (2014), «Крила кольору хмар» (у співавторстві з Талою Владмировою) (2015), «Петрусь-химородник» (2015), «Зворотний бік сутіні» (2016) та «Зворотній бік світів» (2016).

Анастасія Нікуліна – сучасна українська письменниця, лауреат конкурсу «Коронація слова».

Серце читачів молода письменниця завоювала такими творами, як: «Сіль для моря, або Білий Кит», «Дім, у котрому заблукав час» (у співавторстві) та збірками: «Львів. Смаколики. Різдво», «Львів. Вишні. Дощі», «Львів. Пані. Панянки», «Теплі історії про кохання», «Щастя у Віконці».

Перший роман Анастасії «Сіль для моря, або Білий Кит» був удостоєний міжнародної українсько-німецької літературної премії імені Олеся Гончара 2018 року у номінації «Проза» та здобув відзнаку «Найкраща книга для підлітків» за підсумками року премії «Глиняний кіт – 2018».

Зустріч відбудеться 11 червня о 15:00 та 17:00 у читальній залі Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.А. Лавреньова, за адресою: проспект св. Кирила та Мефодія, 14-а (вул. Димитрова).

Вхід вільний.

Олександра РОЖКОВАН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон