Сумна історія подарованої вази на Херсонщині

На бронетранспортерах - головною вулицею Нової Каховки. До міста прибула 57-ма окрема мотопіхотна бригада ЗСУ - відтепер вона дислокуватиметься тут постійно.

Бійців, котрі виявили справжній героїзм та стійкість на східному фронті, городяни зустріли квітами та вітальними плакатами. А воїни віддячили їм пам'ятним подарунком зі своєю -- пронизливою та символічною - історією.

Міському голові Нової Каховки Володимиру Коваленко командир 57-ї ОМБр Юрій Головашенко презентував вазу для квітів, зроблену з гільзи від снаряду та прикрашену зображенням емблеми Сухопутних військ України.

Комбриг розповів, що "військово-польову" вазу розмалювала 26-річний санінструктор Ярослава Метлінська. Ярослава із батьком Миколою разом пішли на службу до одного з батальйонів цієї бригади. І під час обстрілу на східному фронті Микола Метлінський накрив доньку власним тілом, аби врятувати її від влучання міни.

Дівчина залишилася живою та неушкодженою, а от її батько загинув від численних скалкових поранень і був нещодавно похований у рідному Кропивницькому.

Очільник Нової Каховки Володимир Коваленко каже, що поставив унікальний дарунок у власному кабінеті. А згодом передасть його до музею міста - розмальована гільза стала частиною його історії.

Тож ваза від доньки мужнього воїна світла відтепер завжди нагадуватиме новокаховчанам, якою ціною дістається мир і чим за нього без вагань платять наші захисники.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон