На Херсонщині сушать ромашку… з бензином?

Вправні ділки «прихватизували» дорогу на Херсонщині. Заблокованим виявився заасфальтований виїзд у с. Очаківське Голопристанського району.Найкоротшу дорогу, що веде до моря, перегородила... сушильна лінія.

Як повідомили читачі «Нового дня», котрі кілька днів тому намагалися проїхати на узбережжя, шлях їм перекрила довжелезна чорна плівка, розстелена просто на асфальті й притиснута цеглинами. З'ясувалося, що позаду за ними вже кілька кілометрів як їхала біла іномарка.

Коли ж машина з мандрівниками до моря під'їхала практично впритул до розстеленого поліетилену, з тієї іномарки вийшла жінка й почала кричати, що далі їхати не можна, і навіть погрожувала лягти під колеса. Незнайомка зазначила, що під чорною плівкою сушиться лікарська ромашка і якщо сюди бодай на сантиметр заїде машина, її власник «влетить» на великі гроші.

За словами жінки, рослинна сировина належить дуже впливовим людям не з Херсонщини і на сушіння ромашки саме на цій території отримано дозвіл у сільраді. Згодом на місці з'явилися двоє молодиків. Охочих потрапити до моря таки не пустили на цю дорогу, і вони були змушені рушити в об'їзд — полями.

Ми зв'язалися з землевпорядником Олександрівської (Краснознам'янської) сільської ради Голопристанського району, якій підпорядковане Очаківське. Офіційний коментар: жодного дозволу на сушіння ромашки на будь-яких землях сільської ради, не те що вже на дорогах, там не давали. Що ж виходить — просто на проїжджій частині якість хороші люди отак сушать трави?

Цікаво, чому на це закривають очі у тій же сільській раді і куди, власне, піде ромашка, висушена на загазованій території, брудному асфальті? На чаї, фармацевтичні лікарські збори?..

Марина САВЧЕНКО
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон