Павло Потоцький: Коли горить ліс - амбіції зайві

На Херсонщині горить ліс - це велика біда і для довкілля, і для людей. А ще більша біда – це бездіяльність, байдужість або ж зайві амбіції у скрутний час. А як ще інакше назвати ту ситуацію, яка склалася сьогодні зранку.

Голова районної ради Павло Потоцький та його заступник Костянтин Буганов були прикро здивовані, коли районна постійна комісія з питань Техногенно-екологічної Безпеки та Надзвичайних Ситуацій у Олешківському районі зібравшись так і не розпочала роботу.

А причина проста – голові Олешківської районної державної адміністрації Олені Кравченко-Скалозуб не сподобалась присутність керівництва районної ради і вона демонстративно залишила нараду не розпочавши її.

Районна рада завжди з розумінням і тривогою відносилася і відноситься до збереження лісу в Олешківському районі. Депутати заздалегідь, маючи життєвий досвід, передбачили кошти на попередження надзвичайних ситуацій у нашому районі. Про це свідчать такі факти.

По-перше: районною радою затверджена та діє районна програма «Запобігання і ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру і оперативне реагування на них у Олешківському районі на 2016-2020 роки».

В яку вже сім разів вносилися зміни та доповнення. Зокрема на 26-й сесії районної ради були передбачені кошти на придбання запчастин для ремонту автомобільної техніки 21-ої державної пожежно-рятувальної частини Головного Управління державної служби з надзвичайних ситуацій України у Херсонській області у сумі 50 тис. грн. та на придбання паливно-мастильних матеріалів на виконання першочергових профілактичних протипожежних заходів з охорони лісу від пожеж та гасіння пожеж у сумі 300 тис. грн.

По-друге: всього два тижні тому, 15 травня, відбулася нарада «День голови місцевої громади», на якій першим було розглянуте питання «Про забезпечення пожежної безпеки в районі», де за участі керівництва районної ради, селищного і сільських голів та заступника начальника Олешківського районного сектора головного управління Державної Служби НС України в Херсонській області були обговорені першочергові питання і завдання, які повинні бути вирішені у пожежонебезпечний період.

Так може потрібно не «включати» свої амбіції. Не вдома в себе проводите нараду. А подякувати за далекоглядність депутатському корпусу районної ради. Залучати, згуртовувати, об'єднувати всі служби, весь депутатський корпус та його керівництво та обговорювати і вирішувати проблеми, що потрібні в першу чергу громаді району.

За матеріалами Олешківської районної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон