У Херсоні зміцнюють оборону

У Херсоні робоча група з представників батьківських комітетів, директорів навчальних закладів, фахівців міського управління освітирозробила порядок пропускного режиму в школах.

Він, зокрема, передбачає, що учні під час занять можуть виходити назовні тільки в супроводі педагога.

Вчителів перших класів зобов'язують зустрічати малечу біля входу і супроводжувати на урок. Так само — і виводити з уроків.

Батьки заходити можуть, але попередньо пред'явивши посвідчення особи державного зразка, зареєструвавшись у журналі чергового та показавши вміст сумок.

При цьому спілкування з учителями дозволяється тільки після уроків, на батьківських зборах або ж на їх особисте запрошення. Такі обмеження запроваджують «для попередження можливих терористичних актів та інших протиправних дій по відношенню до працівників, учнів та вихованців закладів освіти» (цитата з документа).

Новий порядок пропускного режиму ще належить затвердити виконкому. А трудові колективи шкіл можуть вносити свої доповнення. Але щоб впровадити пропускний режим, потрібно найняти охоронців, укріпити та взяти під постійний контроль входи. А це коштує грошей, які з муніципальної скарбнички поки що ніхто виділяти не збирається. Тож витрати знову ляжуть на плечі батьків та спонсорів.

У всякому разі, на сьогодні з понад п'ятдесяти шкіл обласного центру тільки в трьох спромоглися впровадити вхід за електронними перепустками, каже начальник міського управління освіти Юрій Ніконов. Хоча в тому ж Харкові, приміром, охорону шкіл готова профінансувати муніципальна влада. То чому б і в Херсоні не спрямувати часточку понадпланових бюджетних надходжень саме на потреби навчальних закладів?

До того ж, обмеження вільного доступу дало б змогу звести до мінімуму крадіжки в дітей та вчителів, що нині набули страхітливих масштабів. І уникати випадків, коли агресивні батьки влаштовують у класах чи на шкільних подвір'ях бійки з дітьми, вважаючи, що ті чимось образили їхнє чадо. Тож перепустки — це не марнотратство, а радше інвестиції у безпеку учнів та педагогів.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон