Олександр Співаковський: Необхідно комплексно врегулювати питання щодо інтелектуальних прав власності УЄФА

Верховна Рада врегулювала питання інтелектуальних прав власності УЄФА під час проведення фіналу Ліги Чемпіонів в Києві.

За відповідний проект Закону України «Про забезпечення охорони та захисту прав інтелектуальної власності УЄФА під час проведення фіналу Ліги Чемпіонів УЄФА 2018 року та фіналу жіночої Ліги Чемпіонів УЄФА 2018 року в Україні» реєст.№8335, проголосувало 236 депутатів.

Як розповів Голова Комітету з питань бюджету, народний депутат України фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Андрій Павелко, законопроект розроблений з метою забезпечення охорони та захисту прав інтелектуальної власності УЄФА та запобігання паразитичному маркетингу під час проведення фіналу Ліги Чемпіонів УЄФА 2018 року та фіналу жіночої Ліги Чемпіонів УЄФА 2018 року в Україні, а також питань щодо уникнення випадків продажу та перепродажу квитків неуповноваженими особами тощо.

«Прийняття проекту Закону забезпечить належні умови для здійснення охорони та захисту прав інтелектуальної власності УЄФА під час проведення фіналу Ліги Чемпіонів УЄФА в Києві. Прошу колег підтримати закон, щоб на високому рівні провести фінал Ліги чемпіонів», – сказав Павелко.

У свою чергу, Перший заступник Голови Комітету з питань освіти та науки Олександр Співаковський розповів, що враховуючи актуальність законопроекту, у зв'язку з проведенням в Києві фіналу Ліги чемпіонів, Комітет рекомендує Верховній Раді України прийняти за основу і в цілому проект Закону №8335.

«Цього тижня в столиці України пройде фінал найпрестижнішого європейського турніру з футболу. Для успішного проведення події, до якої буде прикута увага всієї світової спільноти, необхідно комплексно врегулювати питання щодо інтелектуальних прав власності УЄФА, здійснення охорони та захисту цих прав. Це відповідальна частина роботи, яку парламент повинен розглянути вчасно», – підкреслив Олександр Співаковський.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон