Елітна стоматологія для сільської громади на Херсонщині

Мешканцям сіл, які входять до складу Музиківської ОТГ у Білозерському районі Херсонщини, відтепер не треба їхати до стоматологів у районну чи обласну лікарні.

У самій Музиківці стоматологічний кабінет оснащено не гірше, ніж у кращих приватних клініках. Тут є навіть новітній радіовізіограф вартістю майже сто тисяч гривень. Він «просвічує» всю щелепу пацієнта і виводить зображення на монітор комп'ютера.

Голова громади Олександр Лейбзон каже, що в модернізацію сільської стоматології вклали понад 300 тисяч гривень місцевого бюджету. Знайшлася й лікар-стоматолог: до рідного села після закінчення профільного вишу у Вінниці повернулася молодий фахівець Ірина Маркова.

Але це — тільки початок. У Музиківці виношують амбітні плани реконструювати і сільську амбулаторію, аби за комфортністю та рівнем оснащення вона відповідала найвищим медичним стандартам. Кошти на це підуть солідарно з місцевого і державного бюджетів.

Але для амбулаторії потрібні сімейний лікар, педіатр і терапевт. А відшукати дипломованих фахівців значно важче, ніж купити стоматологічне крісло чи дорогий томограф. Нині у медвишах країни навчаються п'ятеро студентів з Музиківки.

Їм запропонували участь у регіональній програмі «Людський капітал» із погашенням витрат на навчання за умови, що вони відпрацюють не менш як три роки у рідному селі. Та жоден не погодився.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон