У Херсоні пролетів третій день фестивалю

Третій день фестивалю видався насиченим та плідним.

Виставою «Русалонька» розпочалося театральне свято на сцені Херсонського академічного обласного театру ляльок.

Маленькі глядачі з радістю відкрили для себе відому мультиплікаційну історію у втіленні театру, яку сприйняли «на ура».

Після цього відбувся відкритий майстер-клас «Специфіка роботи актора на знімальному майданчику», який провів відомий актор театру і кіно Тімур Ібраімов. Методику, як себе поводити в кадрі, на які пропозиції погоджуватись та чи варто зніматись у рекламі – розкривав секрети пан Тімур.

Насичений графік не дозволяв розслаблятись організаторам, адже буквально за годину після майстер-класу, розпочалася ще одна подія – майстер-клас від сучасного українського драматурга Олександра Марданя «Драматургія в поезії, поезія в драматургії». Драматург прочитав багато поезій напам'ять і розповів, як інколи поетичні рядки можуть підсилювати драматургічний текст.

Здивувала глядачів вистава «Вій. Докудрама» Чернігівського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Т.Г.Шевченка. Адже сучасний, свіжий погляд на класику від Наталі Ворожбит з талановитим сценічним втіленням режисера-постановника, Заслуженого артиста України Андрія Бакірова не давало глядачам сумувати.

Цікавою була вистава «Кохані люди, які «отак от» щось говорять» київського театру «Актор», що пройшла в Херсонському театрі ляльок.

Після цього, о 20-й годині, в паралелі відбулось дві вистави - «Розмова з небом» Херсонської естрадно-циркової студії Jin Roh Circus, яка органічно вросла в динаміку фестивального дня.

Львівський муніципальний театральний художньо-дослідницький та освітній центр «Слово і голос» також презентував проект «Сад Божественних Пісень» Наталі Половинки. Цю виставу можна назвати «дівочою», оскільки львів'яни показали глядачам весільні обряди та заспівали українських обрядових пісень.

Завершився третій фестивальний день феєричною виставою «Чайка» Львівського академічного театру «Воскресіння»: «Божевільна піротехніка, театр на ходулях, неймовірне видовище», - так коментують виставу глядачі.

Фестиваль «Мельпомена Таврії» - це подія, яка закохує в себе, оскільки такою кількістю вистав може похвалитись тільки наш фестиваль.

Еліза СОЛОДКА

Фото Стаса Остроусова, Тетяни Скляренко, Олександра Почупайла, Дениса Максимова

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон