Співаковський: Закон і традиції потрібно поважати всім

Спортивно-оздоровчий табір «Буревісник» у селищі Лазурному на Херсонщині - невід'ємна частина інфраструктури Херсонського державного університету та його історії.

Починаючи з далеких 60-х років, не одно покоління студентів ХДУ щороку влітку проходило тут практику та оздоровлювалося. Однак протягом останніх 10 років навколо земель «Буревісника» триває судова тяганина, і весь цей час доля оздоровчого табору залишається невизначеною.

У 2015 році Лазурненська селищна рада скористалася технічною помилкою в акті постійного користування і прийняла рішення перевести землі державної власності Херсонського державного університету у комунальну, чим грубо порушила інтереси держави. Із того часу майже половина з 5,11 га земель, що належать ХДУ, перерозподілена між підприємцями.

Відстояти законні інтереси держави та захистити права колективу університету стало справою честі і для керівництва вишу, і для обласної влади. І от, у минулі вихідні, у селищі Лазурному під головуванням Андрія Гордєєва, голови Херсонської обласної державної адміністрації, відбулася нарада з вирішення питання, пов'язаного з використанням земельної ділянки, на який розташовано СОТ «Буревісник» Херсонського державного університету.

В заході взяли участь заступник голови Херсонської ОДА Євгеній Рищук, заступник керівника Новокаховської місцевої прокуратури Євген Теницький, Лазурненський селищний голова Сергій Бєлік, заступник голови районної державної адміністрації, Надія Сєркова, начальник земельного відділу департаменту екології та природних ресурсів Херсонської ОДА Олександр Швець, проректори, декани, голови профспілкових організацій Херсонського державного університету.

На найближчій сесії Лазурненської селищної ради місцеві депутати знову повернуться до розгляду цієї справи. А за результатами зустрічі голова Херсонської обдержадміністрації Андрій Гордєєв призначив на 29 травня нараду за участю зацікавлених осіб (представників Лазурненської селищної ради, прокуратури, держгеокадастру, ХДУ), на якій буде відпрацьовано єдину правову консолідовану позицію щодо «Буревісника».

Користуючись нагодою, хотів би подякувати керівництву області, представникам обласної та Генеральної прокуратури за конструктивну і всебічну підтримку колективу ХДУ.

30 травня у Києві справу «Буревісника» розглядатиме Верховний суд України. І ми всі - студенти, викладачі, аспіранти, співробітники ХДУ — сподіваємося на те, що суд нарешті поставить остаточну крапку у безкінечних спорах і поверне землю її законному власнику, Херсонському державному університету. Закон і традиції потрібно поважати всім. На цьому тримається світ, - переконаний Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон