Ідеї створювати нові публічні простори для відпочинку виявилися непопулярними у Каховці

Ігровий комплекс для дітей з обмеженими можливостями і арт-об'єкт «Я люблю Каховку» на Набережній отримали найбільшу кількість голосівпри голосуванні проектів бюджету участі в Каховці.

Крім цих загальноміських проектів, жителям міста припали до смаку і локальні проекти: створення парку сімейного спортивного відпочинку у дворі біля будинку по Великій Куликовській, 92, і будівництва трьох дитячих ігрових майданчиків на прибудинкових територіях місцевих багатоповерхівок.

Найменшу прихильність каховчан здобули проекти, пов'язані зі створенням не локальних, а загальноміських просторів для відпочинку — приміром, «Коло сонця», що передбачав благоустрій занедбаного скверу на Набережній і створення на ньому майданчика для активного відпочинку дітей і дорослих будь-якого віку.

Не сподобалася жителям міста ідея встановлення туристичних інформаційних табличок по місту за прикладом Львова, Одеси, Чернівців або Щасливцевого та пропозиція встановити символічне «дерево соборності» на центральній площі.

Водночас відмовити у фінансуванні організаторам довелося одному з найпопулярніших проектів — «Нове життя для старого пірса». Як і передбачав «Новий день», виділяти на оновлення цього об''єкта «Укррічфлоту» кошти з міського бюджету є неправомірним.

Тож автоматично до переліку переможців потрапили інші проекти: створення контактного міні-зоопарку на базі станції юннатів, благоустрій занедбаного скверу біля колишнього Літнього кінотеатру, створення масштабного мурала «Тачанка і помідори» на стіні міського палацу культури «Меліоратор» та встановлення на історичних будівлях міста інформаційних табличок.

Як і минулого року, процес голосування і визначення переможців отримав шквал критики з боку учасників і самих каховчан. Зокрема, координаційну раду бюджету участі розкритикували за допущення до голосування проекту «Нове життя для пірса», що навіть не відповідав необхідним вимогам. Також лунало чимало звинувачень на підтасування результатів на користь окремих проектів.

Остаточне рішення щодо фінансування проектів-переможців прийматимуть депутати міськради найближчим часом.

Олег БАТУРІН
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон