На Херсонщині відкрили Музей козацтва

У Новій Каховці на Херсонщині відкрили Музей козацтва. Його створили в стінах Гуманітарного інституту Університету «Україна».

На урочисте відкриття запросили представників влади і громадськості. «Новий музей сприятиме національно-патріотичному вихованню молоді та популяризації козацької ідеї», — зазначив директор Новокаховського гуманітарного інституту Георгій Севрюков.

Тут із задоволенням прийматимуть школярів, студентів, дослідників української історії, мистецтвознавців і просто поціновувачів артефактів козацької доби.

А поки що перші відвідувачі із захопленням розглядали козацький іконопис кінця ХVІІІ століття, січові знамена й стяги, пронизані духом перемог і віри в краще майбутнє.

У музеї зібрано зразки тогочасної зброї: гармати, мушкети, шаблі (на знімку) та батоги, а також предмети побуту. Є навіть листи тієї епохи. Експонати, зібрані в різних куточках України, допомагають відтворити побут та уявити звичаї козаків.

Марія ПШЕНИЧНА, фото автора
"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон