На Херсонщині тривають змагання за футбольний Кубок Андрія Путілова

Нагадаймо, масштабні змагання стартували 21 квітня з низки відбіркових матчів у Чорнобаївці. За кубок змагаються 36(!) шкільних футбольних командз Білозерщини та Корабельного району Херсона.

Днями у Дар'ївці відбувся другий етап змагань. На шкільному стадіоні було гаряче, і не лише від по-літньому щедрого сонця, свою гру всього за один день показали аж шість команд. Василь Котенко – вчитель фізкультури в Інгулецькій ЗОШ на змагання привіз команду зі школярів 2006-2008 року народження, саме такий вік учасників заявлений на турнірі.

Педагог, який вже давно вчить дітей спортивним навикам, не приховує: рівень змагань його приємно здивував. Розуміючи, що в бюджеті кошти на виїзні спортивні заходи не закладені, організатори взяли питання транспортування учасників на себе, на стадіон юних футболістів із навколишніх сіл привезли автобусами.

За словами вчителя, його футболісти почали марити участю в турнірі, тільки-но про нього дізналися: «Завдяки турнірам юні футболісти отримують спортивний вишкіл, виробляються певні риси характеру – витривалість, сміливість, вміння тримати удар, якщо хочете. Вони впевнено йдуть до якоїсь поставленої мети. Тому я вважаю, що такі змагання дуже корисні і побільше б таких заходів як цей, що заснував Андрій Путілов», - зазначив Василь Котенко.

Для найкращих юних футболістів цей кубок пряма дорога до мрії. Річ у тому, що команди, які отримають перемогу у чотирьох відбіркових етапах змагань, поїдуть на фінал Кубка Андрія Путілова, який в кінці травня – на початку червня відбудеться у пансіонаті «Прибрежний» у Лазурному.

Нагадаймо, це саме там минулого року відкрили сучасне поле зі штучним покриттям, на ньому й відбудуться матчеві зустрічі, де визначиться переможець Кубка. Враховуючи, що малеча тренується і змагається на старих стадіонах, гра на новенькому покритті, що відповідає європейським стандартам, для них стане справжнім подарунком.

Зараз же боротьба команд спрямована на те, щоб отримати заповітний сертифікат на участь у фіналі. Для цього необхідно перемогти у відбірковому турі. Їх важко не помітити. Група жінок у жовтих футболках з номерами й прізвищами на спинах спочатку вводить у ступор: невже дамська футбольна команда?

А от і ні: це материнський фан-клуб команди «Динамо-Дар'ївка». Жінки розповіли, що живуть футболом, так само, як і їхні діти. -У нашому населеному пункті, як ви знаєте, нема ДЮСШ, але ж діти такі самі, як у місті, і хочуть займатися спортом. Хлопці люблять футбол, то ми вирішили їх підтримати і як можемо фінансуємо команду.

І, повірте, де ми тільки не були, ніде не бачили отакого батьківського фан-клубу, як у нас. Ну а Андрію Путілову, звісно, окрема подяка. Чудовий турнір, чудова можливість проявити себе для юних спортсменів, - розповіла мати футболіста Олена Соколова.

Сама малеча інтерв'ю дає у перервах між матчами. Діти хвилюються, бо дуже хочуть потрапити на суперсучасний стадіон і фінал Кубка Андрія Путілова. Хлопчаки в червоній формі не приховують – собою не задоволені, грають з фаворитом – дар'ївською командою, гравці якої вважаються сильними і дуже підготовленими, тому вони самі поки програють.

Але гра є гра і в ній хтось має виграти, а хтось і програвати. Будь-які змагання – це досвід, шліфування майстерності, яка веде до вершин. Вже ввечері стали відомі переможці II відбіркового етапу на Кубок Андрія Путілова: I місце – Дарївська ЗОШ, II місце – Федорівська ЗОШ, III місце – Інгулецька ЗОШ.

За матеріалами ПІК

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон