Зволікання з об’єднанням вдарить по кишенях усіх каховчан

Зволікання з об'єднанням свого міста з навколишніми селами в рамках децентралізації вже з 1 травня вдарить по кишенях усіх без винятку жителів Каховки.

З цього числа майже на чверть зростуть тарифи на послуги з вивезення побутових відходів. Відповідне рішення затвердив виконавчий комітет міськради. Востаннє тариф переглядався в грудні і піднявся тоді на 17%.

За словами представників КП «Комунальне транспортне підприємство», нинішнє подорожчання напряму пов'язане з 18-кратним підвищенням вартості на оренду земельної ділянки під полігоном побутових відходів на території Малокаховської сільради Каховського району.

Якщо раніше ця плата становила 28 тис. грн. на рік, то з 1 лютого 2018 року — 514 тис. грн., що й так складає мінімально допустимі 3% від вартості нормативно-грошової оцінки земельної ділянки. Також на зростання тарифів незначно вплинуло підвищення мінімальної зарплати з 1 січня.

— Може, нам тепер з Малокаховки брати плату за в'їзд до нашого міста? — жартома запитали у міського голови Андрія Дяченка члени виконавчого комітету.

— У нас більш підступний план, — так само жартуючи, відповів він.

За словами Дяченка, Каховка має намір утворити об'єднану територіальну громаду з сусідніми Коробками і Малокаховкою, що автоматично б вирішило вічну для міста проблему відсутності земельної ділянки для полігону твердих побутових відходів.

Попри те, що від такого об'єднання виграли б у першу чергу самі села, сільради свого останнього слова поки що не сказали.

Олег БАТУРІН
"Новий день"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон