На Херсонщині заповнюють Північно-Кримський канал

На Херсонщині відкрито шандори на головній насосній станції Північно-Кримського каналу — почалося заповнення його ложа дніпровською водою.

Але потрібно не менш як два тижні, щоб вона дійшла до крайньої точки — нещодавно спорудженої дамби на адміністративній межі з окупованим півостровом.

Начальник управління ПКК Сергій Шевченко повідомив: цьогоріч транспортування води до споживачів подорожчало на 35 відсотків — районні управління зрошувальних систем отримуватимуть її по 5 копійок за кубометр, фермери з посушливих степових районів — по 23,5 копійки за кубометр.

Подорожчання, звісно, нікому не подобається, але воно є економічно обґрунтованим і спричинене підвищенням «мінімалки», зростанням вартості енергоносіїв та запчастин до техніки тощо.

До речі, торік через ПКК аграрії, зокрема власники рисових плантацій, отримали майже півмільярда кубометрів дніпровської води.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон