У Херсоні відбулася сесія пробного ЗНО

Про те як пройшла сесія пробного зовнішнього незалежного оцінювання та які є особливості проведення його цього року, днями говорили в обласному центрі.

Як розповів Максим Кирпенко, директор Херсонського регіонального центру оцінювання якості освіти, пробне ЗНО, це в першу чергу – добровільне тестування осіб, яке носить суто ознайомчий характер з самою процедурою проведення ЗНО: реєстрація, отримання відповідних документів, проходження процедури проходу на пункт оцінювання, структурою та змістом тестового зошита.

На пробне ЗНО в нашій області зареєструвалося – 4125 осіб. Як за назначив Максим Кирпенко : «Особливістю пробного ЗНО-2018 була участь у ній значної кількості учнів, студентів ВНЗ, ПТНЗ, що проходитимуть ДПА у формі ЗНО з української мови та літератури 24 травня під час основного тестування. Новацією пробного ЗНО – 2018 – організація і проведення тесту з іноземної мови з блоком питань – розуміння мови на слух (аудіювання)».

Й цього року при проходженні ЗНО не обійшлося без нововведень. Так, результати ЗНО з української мови і літератури (українська мова), математики або історії України (період ХХ – початок ХХІ століття) та одного з предметів на вибір учня зараховуються як результати державної підсумкової атестації за освітній рівень повної загальної середньої освіти для випускників старшої школи загальноосвітніх навчальних закладів 2018 року.

Крім того, цього року ЗНО з української мови і літератури проходитимуть учні (слухачі, студенти) професійно-технічних, вищих навчальних закладів, які в 2018 році здобудуть повну загальну середню освіту. Таким учасникам результати тестування з цього предмета зараховуватимуться як оцінки за державну підсумкову атестацію за освітній рівень повної загальної середньої освіти.

Звертаємо вашу увагу, що кожен учасник ЗНО має право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів (при цьому українська мова та література є обов'язковим).

Тестування проведуть по таких предметах: української мови і літератури; історії України; математики; біології; географії; фізики; хімії; англійської мови; іспанської мови; німецької мови; французької мови.

ЗНО (основна сесія) пройде з 22 травня до 13 червня 2018 року. Як пояснив Максим Кирпенко: «У 2018 році тести ЗНО для більшості предметів будуть однорівневі.

При проведенні зовнішнього незалежного оцінювання з англійської, іспанської, німецької та французької мов передбачено використання предметних тестів, які міститимуть завдання двох рівнів складності: академічного та профільного.

Уперше 2018 року сертифікаційна робота з іноземної мови міститиме частину «Розуміння мови на слух (аудіювання)». На виконання завдань цієї частини відведено 30 хвилин.

Результати зовнішнього незалежного оцінювання та державної підсумкової атестації з іноземних мов буде визначено таким чином:

1) результат виконання всіх 59 завдань тесту буде зараховано як результат ЗНО (за шкалою 100 – 200) під час прийому до закладів вищої освіти;

2) учасники, які оберуть іноземну мову як предмет державної підсумкової атестації, отримають результат ДПА (за шкалою 1 – 12) залежно від рівня, на якому вони цю мову вивчали:

* для тих, хто вивчав мову на профільному рівні, оцінкою за ДПА буде результат виконання всіх завдань.

* для тих, хто вивчав мову на академічному рівні, оцінкою за ДПА буде результат виконання завдань 1–32 і 49–59.

Як і в минулому році, для визначення результатів ЗНО-2018 з кожного предмета буде встановлено «пороговий бал».

У 2018 році додаткову сесію зовнішнього незалежного оцінювання буде проведено з 2 до 11 липня. Графік проведення додаткової сесії буде затверджено до 30 квітня 2018 року.

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон