Олена Урсуленко про соціальне житло у Херсоні

Вчора, 10 квітня, відбулось перше засідання наглядової ради житлової комісії з розподілу соціального житла для дітей-сиріт, яких згідно поданих заяв - 145 осіб.

У грудні 2017 року міський бюджет Херсона отримав субвенцію на придбання 2 -ох квартир із статусом - соціальне житло. Управлінням обліку та розподілу житла були вчасно придбані дві квартири відповідної вартості і згідно вимог законодавства.

Згідно з постановою Кабінету міністрів, право на отримання цього житла мають діти сиріти віком від 18 до 23 років. Одноголосно члени наглядової ради прийняли рішення виділити квартири двом особам, які перебувають у пільговій черзі за №№2 і 4, так як заявники під першим і третім номером більш старшого віку.

Сьогодні на засіданні житлової комісії буде розглянута позиція членів наглядової ради, у разі ствердження – питання буде винесене на засідання виконкому, і вже тоді молоді люди зможуть отримати ордери на житло.

Також наглядова рада вирішила проінспектувати стан квартир, які виділяються херсонцям. Вони мають отримати житло в пристойному стані, у разі необхідності можливий косметичний ремонт приміщень за кошти міського бюджету.

Отримуючи соціальне житло від держави, варто пам'ятати, що затишок в оселі залежить безпосередньо від господарів, від бажання змінити власний світ на краще, - вважає секретар Херсонської міської ради Олена УРСУЛЕНКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон