Як Благодатний вогонь Херсонщиною подорожував

Благодатний вогонь, який прибув на Херсонщину в ніч напередодні Великодня, за срияння голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва, сьогодні, 8 квітня у Свято Воскресіння Христового подорожував Херсонщиною.

Вночі, 8 квітня голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв, разом з делегацією передав Благодатний єрусалимський вогонь, привезений з Києва, релігійним громадам Херсона: до Греко-Католицької церкви, Української автокефальної православної церкви, Кафедрального собору Стрітення Господнього УПЦ КП та до Храму Святої Тройці Української православної церкви Київського патріархату.

"Передача вогню на Херсонщину стала гарною традицією для нас - вчетверте ми у Великодню ніч привозимо його до наших церков. Це Боже диво надає нам з вами ще більшої впевненості та великої надії. Передаючи вогонь від свічки до свічки люди отримують потужний символ єдності", - зазначив Андрій Гордєєв під час привітання прихожан одного з храмів та побажав усім вірянам Божої благодаті, душевного спокою та миру.

Сьогодні, 8 квітня вдень Андрій Гордєєв разом з головою відділу військового духовенства, протоієреєм Ігорем Семеніхіним, представниками місцевої влади привітав особовий склад 57 бригади з Великоднем, передав освячені паски, добре слово та, найголовніше – благодатний вогонь з Єрусалиму, доставлений з Києва увечері напередодні великого свята.

«Традиційно 4 рік ми сприяємо появі благодатного вогню на Херсонщині, передаємо його релігійним громадам, а також військовослужбовцям. За цей час в області, слава Богу, все спокійно, мирно, люди планують своє майбутнє, народжують дітей, одружуються, мріють. Завдяки духовній єдності ми стоїмо за спільне спокійне життя без війни та агресії», - звернувся очільник області Андрій Гордєєв до захисників і побажав їм душевної кріпості, здоров'я, миру, любові, щоб їх дочекалися вдома живими та неушкодженими.

Сьогодні ж, 8 квітня, у День Воскресіння Христового, голова Херсонської обласної державної адміністрації передав Благодатний вогонь з Єрусалиму у тимчасово окупований Крим. Це відбулося на кордоні Херсонщини й Криму на КПВВ Каланчак. Вогонь приймав Архієпископу Кримський і Сімферопольський Климент - Єпископ Української православної церкви Київського патріархату.

"Така традиція передачі вогню вкрай важлива для мешканців тимчасово окупованого півострова, адже для українців у Криму дуже важливо розуміти, що і їх сьогодні, і громадян України об'єднує віра, любов до власної Батьківщини й жага до свободи", - зазначив Архієпископ Климент.

У свою чергу Андрій Гордєєв зазначив: "Ми вже третій рік поспіль передаємо цю священну Божу іскру на окуповану територію. Для нас це ще і великий духовний символ того, що ми разом з кримчанами, що українці ніколи не змиряться з тим, що частину нашої держави було нахабно анексовано. Херсонщина знаходиться на межі з територією, на якій живуть наші земляки, і ми впевнені, що наша підтримка їм потрібна", - зауважив передаючи Благодатний вогонь Андрій Гордєєв.

На адмінінстративній межі Херсонщини з Кримом Священний вогонь зустріли прикордонники та працівники митної служби. Архієпископ Климент разом із головою облдержадміністрації Андрієм Гордєєвим благословив бійців та службовців митниці та привітав їх зі святом.

Також прикордонників і митників пригостили пасками, приготовленими з любов'ю та шаною місцевими жителями Херсонщини. В свою чергу очільник області Андрій Гордєєв наголосив, що цей день знаменний, тому що вдалося доставити священний вогонь до Криму.

Цей вогонь є символом нашого єднання: «Таким чином ми ще раз підкреслили, що Крим – це Україна. Що Херсонщина завжди буде регіоном, де люди ніколи не змиряться з тим, що поряд окупована територія, і те, що кримчани, не зважаючи на ризик, все ж таки йдуть за вогнем. Це означає, що жага до волі та свобода в Українському Криму дуже велика».

За матеріалами Херсонської ОДА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон