Нова Каховка виступає за скорочення природного парку

З клопотанням про виключення з меж Національного природного парку «Олешківські піски» територій Новокаховського рибоводного заводу частикових рибта колишнього приладобудівного заводу «Сокіл» перед Херсонською облрадою виступили депутати Новокаховської міської ради.

Вони просять своїх херсонських колег замовити відповідне слівце перед Адміністрацією Президента України та Міністерством екології та природних ресурсів.

Підставою для звернення міськради стало обурення Новокаховської міської організації Українського товариства мисливців і рибалок про включення до складу НПП «Олешківські піски» зазначених територій.

«[Зі слів мисливського товариства] вбачається, що при створенні парку питання його меж не обговорювалося з жителями відповідної громади та мисливцями», — вказано у зверненні до облради. Згадується у ньому і «негативний громадський резонанс» серед жителів Райської сільради.

Натомість директор НПП «Олешківські піски» Андрій Непрокін зазначає, що територія колишнього заводу «Сокіл» взагалі не має ніякого відношення до природного парку. Він нагадує, що сам природний парк був створений відповідно до указу Президента України від 23 лютого 2010 року на двох нижньодніпровських аренах: Козачелагерській і Чалбаській та прилеглих територіях.

Також до його складу входить ділянка в межах штучних ставків державного Новокаховського рибоводного заводу частикових риб.

«Якщо мисливці хочуть домогтися відміни указу Президента, то їм треба звертатися до суду. Якщо буде прийняте рішення про вилучення території заводу частикових риб — ми його виконаємо», — стверджує він.

НПП «Олешківські піски» є природоохоронною, рекреаційною, культурно-освітньою і науково-дослідною установою загальнодержавного значення та входить до складу природно-заповідного фонду України.

Олег БАТУРІН
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон