Херсонщина пам’ятає великого творця

Сьогодні, 3 квітня, виповнюється 100 років від дня народження видатного письменника, громадського й державного діяча,Героя України, «всесвітнього інтелектуала» Олеся Терентійовича Гончара.

Особливим цей день є для Херсонщини, адже митець багато подорожував селами й містами нашого регіону, оспівував їх у своїх творах, та навіть обирався депутатом колишньої Верховної Ради СРСР від Херсонської області і багато робив для виборців.

Херсонщина пам'ятає великого творця. На мальовничих берегах Дніпра стоїть храм думки й слова – Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олеся Гончара з численними архівними даними, власними книгами та автографами митця, які він за життя передав у фонд книгозбірні. А в самому серці Херсона знаходиться вулиця, якій в цьому році присвоїли ім'я О.Гончара.

«Дорожіть днем! – закликав Олесь Терентійович, – Дорожіть миттю, секундою! Живіть так, щоб встигли зоставити слід після себе путящий». Так і робимо. У пам'ять про славних предків і заради світлого майбутнього для прийдешніх поколінь.

Великі звершення починаються з думок, тож наповнюймо їх високими ідеями таких майстрів слова, як Олесь Гончар!

Андрій ГОРДЄЄВ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон