Співаковський щодо встановлення іменних стипендій ВР студентам ВНЗ

Народні депутати мають підтримати законодавчу ініціативу щодо встановлення іменних стипендій ВР студентам ВНЗ, - про це народний депутат України ,Перший заступник Голови Комітету з питань освіти та науки Олександр Співаковський заявив під час засідання Погоджувальної Ради.

«На п'ятницю на розгляд Парламенту винесений Проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про встановлення іменних стипендій Верховної Ради України студентам вищих навчальних закладів" щодо збільшення розміру іменних стипендій Верховної Ради України, реєстр. №7418.

Саме 1 листопада Кабінет міністрів України вирішив питання, що іменні стипендії Кабміну підвищені. Таким чином, тільки іменні стипендії Верховної Ради залишились на старому рівні. Нам необхідно вирівняти права студентів, які отримують іменні стипендії Кабміну, Президента та Верховної Ради України», – сказав Співаковський.

Він також розповів, що Комітетом розглядається проект Закону про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав, реєстр. №7466.

«Комітет з питань освіти та науки два тижні опрацьовував даний законопроект. Найголовніше це те, що робочою групою, до складу якої ми включили представників сфери інтелектуальної власності, в тому числі, митецьких колективів, експертного середовища та громадських організацій, нарешті напрацьовано єдиний консолідований підхід до системи ефективного колективного управління правами правовласників у сфері авторського та суміжних прав», – відзначив Співаковський.

Він також додав, що члени робочої групи прийняли рішення провести ще одне засідання сьогодні, на якому редакційно та стилістично остаточно доопрацювати «draft» законопроекту.

«Далі остаточний текст законопроекту та порівняльна таблиця до нього будуть надані членам Комітету з питань науки і освіти, аби вже цієї середи, 4 квітня, розглянути законопроект на своєму засіданні та передати його до розгляду в другому читанні парламентом», – відзначив Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон